Тернопільські депутати не задоволені наповненням бюджету

Сесія відбулася 24 лютого. Головував мер Сергій Надал.

Що планували?

Депутати розглянули 169 питань. Аби отримати можливість голосувати завдяки електронній системі “Віче” і працювати швидше, обранці тернополян внесли зміни до регламенту.

Що зробили?

– Розглянули кілька економічних питань. Зокрема заслухали та звіт про виконання програми соціально-економічного розвитку міста за 2010 р. і звіт про виконання бюджету міста за 2010 рік. Взяли їх до відома, бо не задоволені тим, що у казні торік утворилося стільки “дірок”. Висловили зауваження та пропозиції.

– Затвердили програму соціально-економічного розвитку міста на 2011 р.

– Ліквідували КП “Адмінтехнічна інспекція” (“20 хвилин” від 28 лютого – прим. ред.).

– Надали “Тернополю вечірньому” статус офіційного видання міськради. На утримання газети в 2011 р. пропонують виділити 380 тис. грн. Окрім того, цього року повинні розібратися із боргами, котрі виникли у зарплаті раніше.

– Внесли зміни в рішення “Про виконавчі органи та структуру міськради”. Тепер діє не “Управління муніципальної міліції”, а “поліції”. Паралельно – відхилили протести прокурора міста, пов’язані з прийняттям рішення про створення невоєнізованого загону.

– Затвердили “Програму розвитку туристичної галузі Тернополя на 2011-2016 рр.”

– Назвали майдан біля парку ім. Т.Шевченка іменем Героя України Степана Бандери.

– Прийняли ряд програм, зокрема щодо приватизації комунальної власності Тернополя, реформування і розвитку житлово-комунального господарства та ін.

– Ухвалили кілька звернень до керівництва країни, зокрема про збереження пільг для воїнів-афганців, про фінансове забезпечення міського бюджету на 2011 р. та щодо законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу.

“Родзинки” засідання

– До обіду встигли розглянути лише 20 питань. Решту – після перерви, причому майже за дві години. Питань навіть не зачитували. Мер оголошував номер – депутати тиснули на кнопки. “Віче” швидко підбивала підсумки.

– Надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення ділянки 12,9 га ТзОВ “БЦ Азимут”. Як пояснив мер, йдеться про землі, котрі колись належали комбайновому заводу. Плати за їх оренду місто давно не отримує. Тепер – буде.

– Регіоналка Оксана Муц передала меру звернення від тернополян з вул. Черняховського. Близько 70-ти людей просили відмінити рішення про перейменування вулиці, бо це завдало їм труднощів.

20 хвилин

Коментарі вимкнені.