Тернопільські МНС-ники перевіряли себе на міцність

Газодимозахисна служба в пожежно-рятувальній справі потребує чи не найбільшої теоретичної, спеціальної та фізичної підготовки. Адже саме вони першими заходять в палаючі чи задимлені приміщення, проводять розвідку і рятування людей, життя яких в багатьох випадках залежить від майстерності і професіоналізму бійців служби. Тож аби перевірити рівень підготовки та виявити найкращу і найбільш підготовлену ланку, в області проводяться змагання газодимозахисників. Перший зональний етап відбувся 24 жовтня на базі Чортківського районного відділу МНС. Змагалися газодимозахисники Гусятинського, Заліщицького, Борщівського, Чортківського та Теребовлянського районних відділів МНС. У другому зональному етапі, що пройшов 25 жовтня на базі ГДЗС Тернопільського міського відділу МНС, взяли участь команди аварійно-рятувального загону, Тернопільського міського відділу, Тернопільського та Підволочиського районних відділів МНС.

Змагання відбуваються у три етапи. Перший – проведення бойової перевірки ізолюючих апаратів. Рятування умовно потерпілого з другого поверху навчальної вежі – проводиться на другому етапі. Третім етапом змагань є пошук та евакуація «потерпілого» з теплодимокамери.

На черзі зональні поєдинки між командами Зборова, Збаража, Кременця, Лановець та Шумська, які відбудуться 26 жовтня на базі Кременецького районного відділу МНС та 27 жовтня на базі Бережанського районного відділу зустрінуться бійці Підгаєцького, Козівського, Монастириського, Бережанського та Бучацького районних відділів МНС.

 

Переможці зональних змагань візьмуть участь в обласній першості, яка відбудеться в перших числах листопада. У напруженій боротьбі вони змагатимуться за загальнокомандну першість та виборюватимуть почесні звання «Кращий газодимозахисник» та «Кращий майстер бази ГДЗС».

Коментарі вимкнені.