Тернопільські отці їздили у Марійський центр Валсінгам (Walsingham), що в Англії

Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 27-30 вересня зібралися у паломницькому чудотвороному Марійському центрі Валсінгам (Walsingham), що в Англії. Темою з’їзду членів Марійського Європейського Зв’язку стало “Важливість та зміст христянських жестів”. У ході 3-тиденної зустрічі з нагоди 950-иліття заснування духовного центру у Валсінгамі учасники обговорили спільні аспекти пасторального служіння та духовного досвіду паломників, розповіли про потреби, поділилися досвідами із життя відпустових центрів та молилися перед фігурою Матері Божої Валсінгамської.

Марійський духовний центр Зарваниця представили адміністратор отець Володимир Фірман, особистий делегат єпарха Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка отець Андрій Романків та меценат духовного центру Зарваниця п. Богдан Буртак.

Наступна зустріч відбудеться у 2012 року у Римі (Італія).

 

Довідка

Заснування санктуарія Богоматері Валсінгамської пов’язане із об’явленням Богородиці побожній саксонській дворянці Річелдіс де Фаверчес (Richeldis de Faverches) у 1061 році.

Леді Річелдіс проживала у селі Валсінгам (Норфолк). З часом на місці об’явлення виникає монастир та воно стає паломницьким центром для багатьох англійців та християн світу.

 

Коментарі вимкнені.