Тернопільські школярі склали урочисту обіцянку на вірність Україні

Днями у Тернопільському комерційному інституті викладачі разом із співробітниками міліції організували святкове вручення юнакам та дівчатам, які досягнули шістнадцятиріччя, паспортів громадянина України. До цієї акції долучилися не тільки ті, хто навчається в інституті, а й школярі із гімназії, восьми загальноосвітніх шкіл обласного центру, учні вищого професійно-технічного училища та місцевого коледжу.

Отримання першого документа запам’ятається їм усім на усе життя. Перед тим, як отримати з рук працівників служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб найважливіший документ, юнаки та дівчата давали урочисті обіцянки на вірність державі. Їх тепло привітали із знаменною подією викладачі та правоохоронці. Юнаки та дівчата підготували спеціальну тематичну концертну програму.

Начальник сектору громадянства і реєстрації фізичних осіб Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Людмила Лужняк вручала важливий документ – паспорт громадянина України. Вона побажала кожному з випускників гідно скристатися усіма правами, що надає їм цей документ та знайти своє покликання у житті. До привітань також приєдналися батьки.  Подібні заходи протягом місяця пройдуть в усіх районах та обласному центрі, під час яких учні урочисто отримають свої перші паспорти.Тернопільські паспортні підрозділи насамперед вручатимуть документи тим, кому виповнилося 16 років.

Петро Колісник, ВЗГ УМВС України в Тернопільській області

Коментарі вимкнені.