Тернопільські “тризубівці” провідали нового запорізького Сталіна

Активісти ВО „Тризуб”, перебуваючи на судових слуханнях в Запоріжжі, оглянули нововстановлений пам’ятник Сталіну біля тамтешнього обкому компартії. Про це розповів один з підсудних Василь Лабайчук, – пише gazeta.ua.

„Мали дві години перед поїздом, то вирішили оглянути це місце. Комуністи заявляли, що його посилено охороняють, але нічого такого ми не побачили. Біля обкому стояв другий секретар обкому Зубчевський. Охороняє ж обком звичайний сторож – як і рік тому. Хіба, скло, за яким сховані постаменти, під сигналізацією – ото й вся додаткова охорона”, — зазначив Лабайчук.

Тризубець зазначає, що комуністи вважають моральною перемогою відновлення пам’ятника.

„На суд постійно сходять прихильники компартії. Обзивають нас нацистами. Цього разу вигукували: „Перемога за нами, ви програли”. Але вся їх делегація виглядає смішно – бо керівники, оці борці за рівність, приходять в замшевих туфлях, з ланцюжками як палець на шиї, а за ними бабці дріботять в потертих капцях. Та і сам обком їхній буржуйський – з крутим євроремонтом”, — додав підсудний.

„Тризуб” не робив жодних офіційних заяв стосовно відновлення пам’ятника Сталіну. За словами Лабайчука, в цьому немає потреби, адже більшість мешканців Запоріжжя, як і всієї України і так є противниками таких дій.

Нагадаємо, перший пам’ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року бюст був пошкоджений – йому відрізали голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам’ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м “тризубівцям”. Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Андрій Янович

Коментарі вимкнені.