Тернопільську “золоту молодь” настигне кара

Схоже, автозак стає найбільш популярним автотранспортним засобом України. З недавніх пір таким чином пересувається, щоправда, не звісної волі, президент корпорації «Укрбудінвест» Зеновій Щепановський, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і навіть екс-премєр-міністр України Юлія Тимошенко. От і братів Інаків – Віктора і Максима, синів відомого тернопільського бізнесмена Олега Інака, та їхнього товариша, у тому числі й по обвинуваченню, Дениса Івченка, нащадка іншого тернопільського підприємця, тепер вже не возять, а доставляють, і виключно  автозаком. Досить обмеженим став і маршрут юнаків: Чортківський слідчий ізолятор – Тернопільський міськрайсуд, ну, ще прогулянка тюремним двориком і коридором – у кімнату побачень, здебільшого до адвокатів.

 

Самі винні. Адже якщо Денис, Віктор і Максим відомі хіба що у вузькому колі «золотої молоді» (уявіть, скільки їх є у Тернополі – одному з найменших за населенням обласному центрі), то плавця, чемпіона світу та Європи, дворазового учасника Олімпійських ігор Олександра Волинця та багаторазового чемпіона України із зимового та літнього біатлону, бронзового призера чемпіонату Європи Олександра Починка представляти не треба. Зрозуміло, п’яним молодикам, котрі гасали центром Тернополя на джипі, навіть двометровий Волинець міг здатися… Та навіть ліліпутом, але хіба це не людина?

Варто нагадати, що саме наше видання першим розповіла про НП, що сталась у центрі Тернополя на самий Великдень, 24-го квітня, увечері. Тоді біля магазину «Молоко» знахабнілі «мажори» на чолі з нашим візаві Максимом Інаком ганяли автомобілем вздовж вулиці Сайгадачного до пам’ятника Іванові Франку і назад. У цей час пішохідною вуличкою гуляли відомі спортсмени – біатлоніст Олександр Починок і плавець Олександр Волинець. Чемпіони насмілились зробили «золотим діткам» зауваження. У відповідь молодики спочатку накинулись на Олександра Починка та почали жорстоко бити, завдавши травми середньої важкості: йому зламали ніс, а внаслідок травми ока спортсмен на деякий час навіть втратив зір, тож він і досі лікується. Більше того, один з нападників відкусив Олександрові вухо, інший – виліз на капот і стрибав по його авто. Як згодом розповів сам О. Починок, його побив син відомого тернопільського бізнесмена Олега Інака – Максим. Відтак у позовній заяві Олександр вимагає відшкодувати 200 тис. грн. Дісталось і його другові Олександру Волинцю, відтак той також вимагає відшкодування моральних та матеріальних збитків у розмірі 30 тис. грн.

Затриманим братам Інакам пред’явлено обвинувачення за статтею 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю) – санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або навіть до 4 років позбавлення волі. Також стаття 122 КК – умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості (до 2-х років виправних робіт, до 3-х років – обмеження волі або навіть 3 роки тюремного ув’язнення). Більш серйозні обвинувачення висунуто третьому фігурантові справи – Денисові Івченку: саме його підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (ст.121 КК), тобто і потерпілий, і свідки стверджують, що саме він відкусив потерпілому вухо. Відтак юнакові загрожує від 5 до 8 років «загратованого» життя.

Цього тижня у Тернопільському міськрайсуді починається судове слідство по справі, – пише газета “Номер один”.

Коментарі вимкнені.