Тернопільських журналістів запрошують у прес-тур і майстер-клас з еко-журналістики

Міжнародна ініціатива «Навколишнє середовище й безпека» запрошує журналістів Молдови й п’яти областей України, що спеціалізуються або бажають спеціалізуватися на висвітленні питань охорони навколишнього середовища й суміжних проблем, взяти участь у прес-турі й майстер-класі з екологічної журналістики, який планується провести в басейні Дністра з 18 по 23 липня 2011 року.

Для областей : Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька й Одеська.

Організатор програми – центр Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Грід-Арендал (Норвегія – Швейцарія) у співробітництві з ГО «Зелений хрест» (Україна).

Під час 6-денного семінару учасники зможуть обмінятися досвідом, познайомитися з рядом екологічних проблем і шляхів їх вирішення, поспілкуватися з українськими й міжнародними фахівцями, підвищити рівень поінформованості про міжнародні й місцеві екологічні ініціативи.

У програмі майстер-класу:
Специфіка екологічної журналістики в сучасному світі;
Екологічна тема в загальних й «зелених» медіа;
Превентивна екологічна журналістика: роль ЗМІ в попередженні катастроф, вирішенні екопроблем. Підвищення ефективності екоматериалів.
Що означає стежити за темою до вирішення екологічної проблеми;
Як грамотно висвітлити екологічні проблеми добувної промисловості, міжрегіональних водних басейнів, гідроспоруд та ін.;
Доступ до екологічної інформації, Орхуська конвенція;
Джерела екологічної інформації. Як написати інформаційний запит;
Як зробити захоплюючий репортаж: практика й підходи західноєвропейських ЗМІ в порівнянні з українським досвідом;
Жанри в екологічній журналістиці. Журналістське «перевтілення»

Передбачається відвідування проблемної екологічної зони в районі Калуша, сплав по верхньому Дністру, відвідування Новодністровської ГЕС.

Журналістам необхідно заповнити Заявку на участь у майстер-класі (див. Додаток) і до 15 червня вислати її електронною поштою lystopad2007@ukr.net додавши до неї два власні опубліковані екологічні матеріали за останні роки.

Коментарі вимкнені.