Тернопільський “Економ-Університет-Енерго” здобув путівку у Суперлігу

Гандболістки тернопільського жіночого клубу “Економ-Університет-Енерго” завершили свої виступи у цьогорічній Вищій лізі. Саме наші спортсменки і стали тріумфаторками чемпіонату і здобути право виступати у наступному сезоні вже у Суперлізі

Останній матч підопічні Андрія Верцімаги проводили на виїзді, але вже у статусі чемпіонок. Тому особливих завдань на гру у Броварах у наших дівчат не було. Тернополянкам довелось лиш вдало завершити сезон виступів у Вищій лізі. Що їм цілком вдалось, якщо не зважати на поразку в одному із матчів проти броварського БВУФКУ.

У першому колі броварчанки добряче попсували нерви “Економ-Університету-Енерго” у Тернополі, тому гандболістки нашої команди прагнули зробити те ж саме і у Броварах. Хоча для нас цей поєдинок не вирішував вже нічого.

Обмінялись перемогами

У обох протистояннях між БВУФКом та “Економ-Університет-Енерго” на майданчику спостерігалась рівна боротьба. Обидва клуби намагались діяти впевнено на всіх ділянках майданчика. Броварчанки мали нагоду обіграти чемпіонок ще у першій грі, але дещо втратили концентрацію. Чим і скористались наші дівчата, які завдяки вдалим діям у атаці зуміли залишити першу гру за собою – 41:36.

Проте наступного дня реванш взяли наші опонентки. Ситуація у другій грі нагадувала перебіг подій у першій зустрічі, але команди ніби помінялись місцями. Тепер вже БВУФК краще атакував та вдало діяв в обороні, тим самим не дозволивши нашим продемонструвати свої найкращі якості. У підсумку свій останній поєдинок у Вищій лізі підопічні Андрія Верцімаги програли із рахунком 42:37, але на загальний успіх у сезоні це не вплинуло.

На даний момент рано говорити про виступи наших у Суперлізі в наступному сезоні. Адже для цього потрібні кошти та спортивний зал відповідного рівня. Але із цими чинниками у “Економ-Університет-Енерго” можуть виникнути труднощі. Проте будемо сподіватись, що керівники команди зроблять все можливе, щоб у наступному сезоні команда грала у найвищому гандбольному жіночому дивізіоні.

Хмельницький взяв срібло

У останньому турі вирішувалась доля другої сходинки у чемпіонаті Вищої ліги. Претендентів на срібло було двоє – “Хмельничанка” та “Університет-Спартак” із Києва. У підсумку гонку виграли наші географічні сусідки, які завдяки додатковим показникам обійшли киянок у турнірній таблиці.

“Хмельничанка” останній тур провела у Одесі, де зійшлась у боротьбі із “Південною Пальмірою”. Перший матч одеситкам вдалось звести внічию (28:28). Проте наступний день розставив все по своїх місцях. Більш досвідчені хмельницькі гандболістки перемогли з рахунком 26:23 і таким чином вибороли друге місце.

“Університет-Спартак” також не зміг двічі поспіль впоратися із представницями харківської “Панацеї-СКІФ”. Проте на відміну від хмельничанок, перший матч проти “Панацеї”, киянки виграли із рахунком 36:25, а от наступне протистояння вже завершилось внічию – 26:26.

Миколаївська “Енергія” в останньому турі сенації не створила. У двох матчах команда поступилась гандболісткам “Рівного”, які схоже вирішили проблеми із фінансуванням і змогли прийхати на гру до Миколаєва. Господарки майданчика цього сезону встановили абсолютний анти рекорд – жодного матчу без перемоги та нічиї. В пасиві миколаївських дівчат аж 32 поразки поспіль.

Коментарі вимкнені.