Тернопільський гурт зачарував Кіровоград

Фото: Гречка

12 грудня 2011 року у паб-кафе «Ла-Манш», що на вулиці Кропивницького, в рамках свого першого гастрольного туру Україною концерт давав тернопільський колектив інструментальної музики «Echo gardens».
Склад гурту, позастудійні уподобання його учасників та, як наслідок, визначений  укупі порядок розподілу творчих задач (хлопці пишуть партитуру «підкладки», а дівчата  працюють над текстами, а також партіями вокалу та беків), вкотре нагадує про золоту формулу янсько-інської симетрії, що забезпечила успіх багатьом подібним колективам саме у сегменті поп-музики, – пише молодіжний он-лайн журнал Кіровограда Гречка.

Треки «Echo gardens» скомпоновані без карбованої строгості канону і певного соціального меседжу, буквально так, як заведено готувати страву десь на природі, у компанії близьких людей. Ніякої особливої системи світобачення музиканти не сповідують, саботувати роботу Верховної Ради не закликають.  Головне – установка на позитивний настрій і розслаблення, для чого в принципі виконується музика течії інді-тріп-хопу.

ЛЕСИК РОЕ :«Принципово не шукаємо великих зал і зубатих продюсерів хоча б тому, що якісна музика збирає особливу, «підготовлену» аудиторію…»

Витка і грайлива мелодія, мотиви східної медитації; соло флейти та альту, що імітують голоси дикого лісу; тексти, зумисне складені як гарна, проте сюжетно неповна, загадково шматована поетична  нісенітниця… До слова, музика гурту добре лягає на слайди відео-роликів із пейзажами островів Полінезії та Океанії – володіє якістю навіювати враження різних кольорів, передавати зернисту фактуру пісків, прогріту ласкавість морської води. Лідери колективу, Роман Божко та Лесик Рое, навіть зізнаються, що у майбутньому хотіли б писати музику для кіно в жанрах мелодрами чи побутової психологічної драми.

«Казковість», «тонкий, позбавлений компоненту жахів, містицизм», «ліризм» і «вишуканість» – таким є набір найуживаніших епітетів, що ними наділяють продукт  від «Echo gardens» його шанувальники.

Сценічна історія гурту тільки починає прискорювати оберти, повнитись подіями. Улітку цього року виступали у кратері погаслого вулкану на міжнародному фестивалі музики тріп-хоп у Молдові, відіграли кілька концертів у Львові. Також знято кліп на трек із першого альбому, витриманий у стилістиці німого кіно. Зараз триває перший гастрольний тур Україною. Найближчим часом, одразу після Кіровограда, колектив «Echo gardens» планує відвідати Луцьк.

 

Коментарі вимкнені.