Тернопільський став отримав 5-річну ліцензію!

ТернопільВіктор Шимчук повідомив, що представники Міжнародного водно-моторного Союзу відвідали Тернопіль та, по-перше, зробили висновок щодо можливості проведення в місті змагань найвищого ґатунку. По-друге, сертифікували трасу, на якій можна організовувати чемпіонати світу і Європи на найближчих 5 років.

– Ми отримали гарантію того, що якщо буде і дальша співпраця Національної федерації водно-моторного спорту і Тернопільської міської ради, то проведення чемпіонатів найвищого світового ґатунку в Тернополі може стати традиційним, – повідомив нардеп.

Зауважимо, що цьогорічні змагання – це своєрідне відродження водно-моторного спорту у нашому місті. Оскільки востаннє на тернопільському ставі змагались спортсмени на скутерах ще в далекому 1987 році.

– Слава про Тернопіль як місце проведення чемпіонату світу міжнародного рівня з водно-моторного спорту звучала у далекому 1987-му. У цьому році ми відновлюємо її та забезпечимо проведення подібних чемпіонатів у Тернополі щорічно, – зауважив міський голова Тернопополя Сергій Надал.

На сьогодні ж, за словами президента федерації водно-моторного спорту, практично повністю відпрацьована схема розташування учасників, місцезнаходження сухого доку, де будуть знаходитись човни, місце табору, проживатимуть спортсмени. Також фахівці Федерації пройшлися трасою, подивились і проміряли глибину у кожному місці траси.

– До проведення чемпіонату Європи в Тернополі ми готові на 90%. Є кілька незначних питань, які потрібно вирішити. Вірю в те, що змагання вдасться успішно провести, при цьому буде забезпечено безпеку учасників змагань як на воді, так і на суші й організовано належний рівень громадських заходів

Що ж до коштів, то їх з міського бюджету на проведення чемпіонату, тобто власне змагань на воді, не буде виділено. Міська влада забезпечує лише розселення суддівського корпусу та загальну організацію змагань, все решта – це інфраструктура проекту «Українських дух» та Національної федерації водно-моторного спорту, – пише газета Номер один.

Коментарі вимкнені.