Тернопільським артилерисмтам зготують сьогодні 12 страв

З кутею, вертепом та колядками зустрінуть цьогорічні Різдвяні свята військовослужбовці 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що у Тернополі.

Як повідомляє Василь Лабай, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України, до солдатської їдальні 6 січня ввечері завітають священики усіх конфесій, щоби разом із солдатами щиро помолитися та скуштувати куті. На Святвечір на столі запалять свічку та спільно прочитають молитву, а священнослужителі розділять хлібину-просфору на кожен стіл і покроплять усіх присутніх свяченою водою.

– На Різдвяні свята ми намагаємося зробити у військовій частині домашню обстановку, – каже командир бригади полковник Сергій Корнійчук. – У бригаді переважна більшість солдатів строкової служби родом із Західної України, а тому такі традиції їм близькі та рідні.

На Святий вечір у військовій частині готують 12 страв. За традицією, на столі буде головна передріздвяна страва – кутя. Крім того, як розповіла завідуюча солдатською їдальнею артилерійської бригади Дана Юзьків солдати ласуватимуть, варениками з картоплею та капустою, смаженою рибою, борщем з пампушками, картоплею відварною з підсмаженою цибулею.

– Кутю готуватимемо традиційну – з медом, маком, горіхами, додамо родзинки. Також зробимо канапки з оселедцем, вінегрет, а на десерт будуть яблука, апельсини, цукерки, печиво, узвар, – зізналася Дана Юзьків.

На Різдво теж буде святкове меню – котлети, перші і другі страви, салати, яблука, апельсини цукерки й печиво.

– Готуємо всі традиційні страви на свята так, щоб солдати не відчували що вони не вдома, – каже Дана Юзьків.

Крім того, на Різдво, 7 січня, всі бажаючі підуть до церкви на ранкове Богослужіння. Після чого у військову частину завітають колядувати дитячі вертепи. Цього ж дня для солдатів заплановано екскурсію по місту. Також на Різдвяні свята воїни відвідають історико-релігійні пам’ятки Тернополя.

Коментарі вимкнені.