Тернополянка вважає, що людей возять як худобу

Свідком того, як дачникам не вистачило місця у приміському потязі „Тернопіль-Ланівці” став кореспондент “20 хвилин” у суботу, 30 квітня.

За сотнями пасажирів цей потяг приїхав лише з трьома вагонами. Близько сотні людей не вмістилося. Обурені, вони навіть зібралися перекривати колію. Щоправда, довго не простояли – кілька десятків усе ж „взяли на борт”. Але їхати „щасливчикам” довелося у технічних відсіках та в задній кабіні машиніста. Вона розрахована на двох кермувалиників потягу. Проте туди змогли вміститися майже десятеро пасажирів з сумками.

Так мандрувати їм доводиться не вперше, розповідали дорогою люди. Найгірше – навесні та восени. Проте насправді катастрофічною ситуація стає на вихідні. І не лише тому, що величезний наплив пасажирів – тоді чомусь часто подають мінімальну кількість вагонів.

У будні зазвичай їде 5 вагонів. А на вихідні інколи, ніби навмисне – лише 3, – скаржиться тернополянка Уляна (прізвище редакції відоме – ред.). – Інколи і в тих п’яти вагонах люди їдуть як шпроти. Навіть буває, що мліють дорогоб, бо ж багато старих. А коли лише три, тоді вагони людьми просто набиті. Неможливо навіть поворохнутися. Зрозуміло, що багато людей не вміщаються. Навіть із квитками. Я завжди беру квитки коли їду, хоча контролери й так не доходили до мене. Але це було востаннє. Це не їзда, це знущання. Таке ставлення – принизливе. Людей як везуть як худобу.

Коментарі вимкнені.