Тернополяни залишили більше 100 мільйонів гривень у аптеках за півроку

Торгова мережа аптечних закладів нараховує 277 одиниць аптек, аптечних пунктів та кіосків (без мережі фізичних осіб). Про це повідомляє Головне управління статистики в Тернопільській області.

Роздрібний продаж фармацевтичних товарів, перев’язувальних матеріалів та предметів догляду за хворими населенню становить 9,4% вартості всіх реалізованих непродовольчих товарів через роздрібну торгову мережу підприємств і займає четверте місце за обсягом продажу після бензину, дизпалива і будівельних матеріалів.
За січень–червень 2011р. продаж фармацевтичних товарів склав 100,5 млн.грн., перев’язувальних матеріалів та предметів догляду за хворими – 8,1 млн.грн. і у порівнянні з січнем–червнем 2010р. знизився відповідно на 12,2% і 19,1%.
У розрахунку на одну особу продано за січень–червень 2011р. фармацевтичних товарів на 93 грн., перев’язувальних матеріалів та предметів догляду за хворими на 7 грн. (за січень–червень 2010р. відповідно на 97 грн. і 9 грн.).
За останніми даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств частка грошових витрат одного домогосподарства на фармацевтичні препарати в середньому на місяць становить 11,1% від витрат на непродовольчі товари.

 

Коментарі вимкнені.