Тернополяни здали майже тисячу вибухівок та кілька десятків рушниць

На Тернопільщині – місячник добровільної здачі зброї. За два десятки днів до органів внутрішніх справ жителі області здали 108 одиниць зброї, в тому числі 77 вогнепальної. В арсеналі – нарізна армійського взірця та мисливська. Окрім цього міліціонерам віддали понад шість десятків гладкоствольних рушниць, половина з яких перебували у незаконному обігу. Добре, що тернополяни позбуваються саморобної вогнепальної зброї – шість одиниць вони передали правоохоронцям.

Ужинок місячника щедрий на боєприпаси, яких міліціонери вже назбирали понад дев’ять сотень. Набої від різних видів вогнепальної зброї. Окрім цього жителі області принесли у дозвільні підрозділи понад три десятки спеціальних засобів. Серед зданого – газові пістолети, револьвери та пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії.
Завдяки вересневому місячнику понад три десятки жителів області правоохоронці не притягують до кримінальної відповідальності. Більше того, 12 одиниць зброї та спецзасобів міліціонери зареєстрували громадянам на законних підставах. 37 одиниць після ретельної перевірки ще можуть бути зареєстровані. Те, що не відповідає технічним вимогам для полювання чи самозахисту, міліціонери знищать.

 

Коментарі вимкнені.