Тернополяни зможуть приміряти королівські мантії ХIII-XX століття у Львові

29 квітня – 17 травня у Львові відбудеться перша в Україні виставка історичних костюмів «7 Століть», в межах якої будуть представленні історичні костюми семи століть історії Львова.
Проект буде проходити за ініціативи Агенції «Подорож у Середньовіччя» і сприяння Львівського історичного музею та складатиметься з двох частин: колекцію костюмів  буде виставлено у «Палаці  Бандінеллі», а у Італійському дворику пройде виставка фотографій спеціально створених  костюмів.
До колекції увійдуть 20-25 костюмів, що у хронологічному порядку відтворюватимуть образи простих мешканців та видатних осіб, які жили у Львові з ХIII по XX століття. Особливістю тих костюмів стане те, що вони будуть створені не просто для «манекенів», але й для носіння.
Усі гості виставки зможуть помилуватись експозицією тематичних фоторобіт, що відтворюють історичну атмосферу кожної з епох, представлених у колекції костюмів.
Фотографічна складова проекту – результат співпраці агенції із перспективним молодим фотографом – Вадимом Рибіним та стилістом Анною Новицькою.
Також на виставці будуть представленні точні копії одягу певних історичних осіб з їх портретів, що зберігаються у Львівському історичному музеї. Зараз ведеться робота над портретами Йосифа ІІ та Марії Потоцької.
На відкритті виставки, яке пройде 29 квітня о 18.00 у Італійському дворику, організатори планують створити неперевершену атмосферу шляхетного львівського середньовіччя, оздобленого елементами сучасності: банкет для шановних гостей та Fashion-показ автентичного вбрання. Також прямо на місці можна буде сфотографуватись у королівській мантії та одразу отримати фото.

Коментарі вимкнені.