Цинковий цех – Заліщицька біда (фільм перший)

15 березня 2011 року в м.Заліщиках у районному будинку народної творчості відбулись громадські слухання з обоговорення містобудівного обгрунтування та визначення можливості будівництва цеху по випуску оцинкованого дроту. Ранок того дня відзначився компроматом на голову міста на всіх стовпах центральних вулиць, який і відкривав слухання.

Власник підприємства, він ж голова райадміністрації Навольський Славік, пройшли чутки по місту попередив всі держслужби, про недопустимість присутності на громадському обговоренні всіх службовців. Натомість на всіх підприємствах Навольських робота припинилась і людей примусили прийти на громадські слухання і підтримувати подальше будування цинкового цеху. Не зважаючи на таку засаду, людей, які проти цинкового цеху, прийшло ой як більше, крім того, люди зібрали більше 1000 підписів з родин Заліщик проти встановлення цеху оцинковки. На громадському слуханні свою позицію вважали за потрібне висловити і гімназисти Заліщицької гімназії, які висловили свою яскраву незгоду з бажанням Навольських подарити Заліщикам цинк, оцинкований дріт та оцинковочний цех. Наступного дня після слухань у гімназії вже пройшли гучні розбори, як це учні попали на слухання, і ніхто, наголошую ніхто із вчителів не став на захист учнів. Чого ми вчимо своїх дітей? Того що висловлювати свою позицію, відмінну від рай.адміністрації це злочин? Того , що висловлення та відстоювання своєї позиції відмінної від позиції рай.адміністрації це не здорово? Ганьба такій владі, ганьба всім хто підтримує та продовжує час перебування таких негідників у владі. Громада на слуханнях з вагомою перевагою висловилась за недопущення впровадження такого виробництва. Місто має статус 4 Чорнобильської зони, статистика говорить що онкологічні захворювання у районі тримають першість Тернопільської області, а цинкове виробництво сильно підвищує ризики онкологічних захворювань і так в нездоровому регіоні. А ми колись були курортним містом, панове. Експертні оцінки виготовлені, а точніше проплачені та виготовлені з грубими порушеннями. Загальна експертна оцінка затверджена раніше ніж затверджені експертні оцінки окремих відомств на яких повинна вона базуватись. Цирк))) Обладнання вже закуплено, це при тому що дозволів всіх не отримано і громада не висловила свого бачення проблеми, складається враження що Навольські впевнені що якщо проплачено вже у Тернополі і столиці то місцеві раби в розрахунок не беруться.

І все таки це пречудовий привід громаді згуртуватись проти бездарного голови рай.адміністрації та встановленого ним беззаконня та чиновничого хамства. Шантаж та залякування стають нормою, район загнано у глухий кут бідності та безнадії. Всіляко підтримуються доноси, та замовчування.

На захист інтересів громади стали представники Нашої України, БЮТ, «Свобода», УНП, НРУ, учні гімназії та просто члени громади. Не було хіба що представників забудовника (Навольського), ну не було їм що сказати громаді. Натомість, всі працівники з підприємств Навольських були в залі з плакатами та лозунгами співзвучними з компроматом розклеєним в ніч перед громадськими слуханнями.
О!!! Забув добавити. Це та ж сім”я що очолювала на попередніх виборах список Партії Регіонів (він ж голова адміністрації), Фронт Змін (він ж брат голови адміністрації), РУХ (він ж брат голови адміністрації) і ще один брат теж у Фронті Змін)))) Видко великі надії покладаються на Арсенія Петровича!!! Яценюка…. от так. Всі ці партії не замітили громадських слухань, ну не відбувається в місті нічого і все.

В місті ходять чутки про перейменування міста у «Навольський сіті» і про «волосату руку» газового магната родом з Заліщицького району, якому коштом українців вернули цього року ну дуже багато газу.

Звертаємось до інтернет-громади, нам потрібна інформаційна підтримка, надіятись ми можемо тільки на себе самих і всіх вільних духом і серцем. У нас немає стільки газу та грошей щоб викупити собі місто, залишається тільки боротьба. Розмістіть інформацію хто може і де може.

Будемо раді інформації від тих хто боронив місто від цинкового чуда, у вигляді цеху оцинковки і від любої іншої допомоги теж не відмовимось.

Рома Вільний

-1 thoughts on “Цинковий цех – Заліщицька біда (фільм перший)

  • 18:34 | 18.03.2011 о 18:34
    Permalink

    однобоке висвітленя подій, шось мені мало віриться шо все так погано. або стаття – заказна, або автор – нездара!

  • 10:18 | 19.03.2011 о 10:18
    Permalink

    Такі статті пишуть лише “Жабоїди”. Мій коментарій є до похожої статті на цьому сайті, тому не хочу повторюватись. Хочу сказати лише що Український народ є “Бидло” – до нього з добром, він лізе на голову; до нього по злому, він тобі в ноги кланяється. Проти влади нема кому воювати, щоб змінити ситуацію в країні. Хіба що автору цієї статті добре живеться за теперішньої влади, і він казиться від жиру. Скажіть що буде з Заліщиками коли Навольські закриють свої заводи, скільки робочих місць пропаде. Місто і так складається практично з одних заробітчан. Ви про це не думаєте. Лише в політиків граєтесь, рахуєте партії, хто за кого. Будьте дружніші – НАРОД!!!

  • Сповіщення:“Плюси” та “мінуси” цинкового цеху в Заліщиках « Погляд - Свіжі новини та аналітика Тернопільщини

    • 22:06 | 20.03.2011 о 22:06
      Permalink

      напевно, ВИ, дуже далекі від подій і не в курсі всіх справ, які відбуваються у місті.
      Після такого розумієш, що свободи слова немає навіть у маленькому містечку, як наші Заліщики.

      Юрій, я тут главний(“шось мені мало віриться шо все так погано”), заздрю вам, живете в рожевому світі і не знаєте, яка інтрига твориться в місті, і хто є хто)

      подяка автору статті.

      http://www.numberone.te.ua/?page=consult&consultid=904&sub

  • 22:09 | 20.03.2011 о 22:09
    Permalink

    Юра, я тут главний (” шось мені мало віриться шо все так погано”)…хах, заздрюсвам білою заздрістю, що живете в рожевому світі і не розумієте важкої правди.
    в місті відбувається інтрига грошей, відповідно, хто протестує – на того тиснуть, ось так. навіть у такому містечку, як Заліщики свобода слова заборонена.

    автору статті велика подяка.)

  • 23:40 | 20.03.2011 о 23:40
    Permalink

    Truthful_True

    Заліщики місто – мале, і там мало освічених людей, тому люди даже не вникаючи в суть справи почали кричати ” ми проти і т.д.”

  • 08:03 | 22.03.2011 о 08:03
    Permalink

    Зразу видно що “Есель” не один із нас, тих хто дійсно рахуються Заліщанами. По твоїй розмові видно, що ти ніразу не шукав роботи в нашому місті, і не маєш близького поннятя про умови роботи на заводах родини Навольських. Я, як один із працівників фірми “ТІМІРТАН”, щиро вдячний своїм деректорам за все що вони для мене зробили. До мене ще ні один із моїх попередніх началників не ставились так, як рівнoму собі. Вони одні в нашому місті хто годують своїх працівників, в них найвища зарплата із всіх підприємств нашого району, зарплату отримуємо стабільно і завжди в кінці кожного місяця, ніразу ще не чув щоб мої деректори відмовили комусь в допомозі, коли потрібно позичити гроші, вони завжди позичають і що саме головне БЕЗ ВІДСОТКІВ!!! На їхніх заводах завжди є чистота і порядок і це не тільки нам робочим видно, але всім хто коли небуть бачив їхні заводи. Я не знаю як в інших людей, але в мому словнику родина Навольських є справжніми господарями. Нарахунок скупості, незнаю як за часто “Есель” буває в верхній церкві, але ніколи в історії людства скупа людина не робила пожертви для свого міста і церкви. Отож, іконостас який пожертвував Навольський Іван Михайлович і його сімя для церкви і Бога твердить про їхне виховання, цінності в житті і їхну доброту.
    -P.S. Не дурний сказав: “говорити, не мішки носити”. Тому будьласка, на наступний раз перед тим як людей брудом обкривати, задумайтесь, і подякуйте за те що та людина для вас зробила. Завідувати людям які мають більше ніж ми нас нідочого доброго не приведе. І я вдячний Богу за те що в нашому місті є такі люди, і нехай їм Бог помагає будувати більше таких заводів.

  • 08:04 | 22.03.2011 о 08:04
    Permalink

    Давайте будемо розкладати всі крапки над “і”, а не тільки ті що вам “шахраям” потрібні. Всі в місті прикрасно знають про ситуацію що склалас літом 2010 року. Коли Навольського намагались скинути з посади заставляючи підписати заяву про звільненя. Про те що наперед було сплановано що Барчук (“месний крімінал”) і його команда шахраїв і брихунів (Дрозд, Беневяд …) займуть посаду Навольського. Всі прекрасно памятають що Барчук зробив з багатьма заводами в нашому районі, яким чином він їх приватизовував, опустошував, і на цьому заробляв сумашетші гроші. Чи це той господарь що потрібен нашим Заліщикам? Те саме стосується Дрозда і Беневята. Що вони зробили кращого для нашого міста порівняно з братами Навольських? Хто сплачує більше податків? Хто платить більші зарплати? Хто з повагою ставиться до своїх робочих? Хто з них створює прекрасні робочі умови?….. мені соромно за тих хто так “обсерає” (вибачте за слово) родину Навольських. Я ще ніколи не бачив таких працьовитих i розумних людей як братів Навольських. В кожен із своїх заводів, вони вкладають свою душу. І не дарма вони їм приносять такі прибутки, тому що кожен хто так важко працює повинен мати винагороду за свою працю. А завідувати їм кожен може, але чому ніхто не хоче робити теж саме що вони? Чому не будують нові заводи? А навпаки їх руйнують? Ми повині бути вдячні Богу за те що в нашому місті є такі господарі, без них 500 сімей не мали б за що прожити в теперішній економіці. Багато хто б вийхав закордон на заробідки, і повірте мені, це губить сімї, людську моральність, і людське життя. Ті що кажуть що нашому місту не потрібні робочі містя – займають високі посадові крісла в нашій владі, а нас остальних Заліщан годують завтраками про те що “зробіть от це (НІ Навольським), і все буде добре”. Ми повині зрозуміти що нас намагаються безкоштовно використати на свою користь, посваривши нас з Навольськими. Вони (команда шахраїв) хочуть любою ціною прийти до влади щоб ще більше нас обкрасти. А цинковий цех послужив прекрасною причиною щоб зновуж таки “обісрати” Навольських і возвелишити себе, що ніби то вони є за народом. Давайте не будемо ставитись як “стадо баранів”, і не будемо копати самі собі яму помагаюче їм прийти до влади . Нам потрібно нормально (без політичних цирків) поговорити з Навольськими і прийти до спільного рішення, вони ж також є заліщанами. А всі ті що їх “обсирають”, майте сміливість сказати нам як вас звати і що ВИ зробили для нашого міста.

  • 13:29 | 22.03.2011 о 13:29
    Permalink

    Pravda коментує:
    для початку не Беневяд а Беневят по друге купіть собі будиночок по близу цеху ,найблищий знаходиться метрів 100 від обєкта,гроші заробите в тогож підприємця який тримає той цех ,гроші получите без вагань там повсюду стоятимуть камери спостиреження ,вваших інтересах працювати щоб в кінці місяця отримати всю суму,можете не переживати про безпеку завами приглянуть місцеві сексоти ,і саме головне оли житимете поблизу дітей надвір своїх не випускайте від надлишку цинку білокрівя розвивається,і для більшої безпеки в власному лексусі поставте такийжиж кондиціонер як у начальника,якщо в роботі щось не буде влаштовувати звертайтесь до кируючого і незабувайте що писли заяву про прийняття на роботу і на звільнення в одночас , це стосується всіх охочих які мріють відвідати наш цинковий курорт

  • 14:05 | 22.03.2011 о 14:05
    Permalink

    Слухай ти – “блаблабла”!!!! Не робись роумним (-ною) що знайдеш десь тут орфографічні помилки. Ти краще піди в парк і поприбирай мусор, позакривай людські каналізації які стікають в Дністер, відремонтуй верхній парк, адже такі як ти поламали качелі, покрали огорожу – тоді місто більше буде похоже на курортне містечко. На роботу до Навольських ніхто не заганяє, як на панщину. Люди самі туди просяться, бо розуміють що таке життя, що таке прогодувати сімю. Знають що таке робота за кордоном. А там наробитись за ті же гроші що в Заліщиках треба набагато більше і важче. Ці ж “жабоїди” не знають що таке бути на заробітках, далеко від своєї сімї, родини, де тебе ніхто на людину не вважає. А в Навольських і умови нормальні, і відношення нормальне, і обід дають, і зарплата нормальна (яка різниця чи вона в конверті чи ні). Держава така чесна дає не в конверті але на що ми можем розраховувати на ту державну зарплату.

  • 15:04 | 22.03.2011 о 15:04
    Permalink

    блаблабла, на рахунок орфографії то не найблищий, а найближчий! а викидів цинку ( якшо вони взагалі будуть наближатися до норми) недостатньо для цинкового курорту!

  • 22:56 | 22.03.2011 о 22:56
    Permalink

    “я тут главний”- смішно звучить аж. Може в Навольського на фірмі ти і “главний”. Хлопці-захисники “виробництва”, звертаюсь до вас! Кажете в Заліщиках мало розумних людей? А хіба ви розумні, що за зарплату в конверті лижете Навольським “ноги” і, можливо, шестачете наповну, бо останнє в цих господарів обов”язкове. Навіть перший заступник голови рда проголосував проти цинкового цеху,не побоявшись свого керівника, а ви, вибачте,дурники, хочете, щоб за вами люди камінням кидали? Кажете ті, хто проти цинку- “жабоїди”?! Хлопці, в мене зарплата нормальна, робота державна і пенсія забезпечена в майбутньому, а сьогодні ще і соцзахист!!! Розслабтесь!

  • 04:36 | 23.03.2011 о 04:36
    Permalink

    Зновуж таки, багато говорити що іньші роблять не правільно всі можуть, тимбільше що чомусь людям приносить задоволеня обкидати брудом іньших людей. Давайте нарешті почнемо говорити конкретно, фактами. Хто в нашому місті є кращий? Хто повинен очолювати нашу громаду? Хто може призвести наше місто до процвітання? Перестаньмо говорити про негатив тому що в житті його ітак вистачає. В кожній проблемі є артильнатива, і нам (Заліщанам) потрібно її знайти. Повірте що ні Беневят, а ні Дрозд, а ні Барчук нам її не знайдуть тому що в них є свої плани і своя ціть (обікрасти все що ще лишилось). Відбовідь на питання “Чому я підтримую Навольських” є проста: я їм довіряю і їх поважаю. Вони ще ні разу не знищили те що було збудоване нашими предками, а навпаки відбудовують те що було в руїнах. Вони є ті хто завозять обладненя (станки) в наше місто а не навпаки розкрадають і розпродують як колишня наша влада. Кричати і завідувати їм за те що вони є працьовиті і дбайливі мені совість не позволить, а це є єдине що залишилось в Українців. Нарахунок податків і пенсійного фонду – я думав що це є обовязок тих служб які за це відповідають, а просто обвинувачувати людей в тому до чого ми не маємо ніякого доступу – є не по людськи. Якщо я помиляюсь, і ви справді маєте до цього доступ, то опоблікуйте хто з наших підприємців скільки сплачують – а ми тоді оцінемо хто є кращий. Якщо хтось має якусь пропозицію як покращити ситуацію в нашому місті то пишіть, і давайте всі разом будемо старатися її вирішити. Нам ніхто не поможе, нам потрібно мати свою думку і не звиртати увагу на політичні цирки.

  • 05:10 | 23.03.2011 о 05:10
    Permalink

    “за справедливість” правільно підмітив що перший заступник голови РДА проголосував протів цинкового “цеха” і це знову ж підкреслює демократичність дій родини Навольських. Що нікого не змушують нічого робити, що кожен має право заступатись за те що вважає за правельне – і це вже багато чого вартує. Повірте мені що під Барчуком буде все по інакшому. Люди навіть просто заговорити про його вчинки бояться, не говорячи вже про висловлення своєї думки. Чомусь люди цінують те що мали тільки тоді коли його втрачають. Давайте не будемо мудрими назад (коли все відбудеться) а навпаки будемо мудрими на перед, аналізуючи все що відбуваєтся і приймати правельні рішення.

Коментарі вимкнені.