Бібліотека просуває тернопільських поетів в інтернеті

У Тернополі створили проект «Творчість молодих в он-лайн: літературний відео-подкаст «Провесінь Тернопілля». Презентація відбулась 20 лютого у  Тернопільській обласній бібліотеці для молоді Проект здійснюється в рамках ініціативи «Лідер бібліотечної справи-II» Програми «Бібліоміст».

Таким чином ініціатори хочуть популяризувати творчість молодих тернопільських літераторів шляхом створення серії відео-подкастів і розміщення їх в інтернеті. Частину відео можна на веб-сайті бібліотеки  та в соціальній мережі.

Усього планують зробити 20 відеороликів, кожен з яких містить інтерв’ю з молодим тернопільським літератором, відгуки письменників та читання творів. Над відео працювала студентка ТНПУ Ірина Чіпак.

Як зазначила директор бібліотеки Леся Гук, молодим поетам запропонують пройти тренінги.

– В рамках проекту ми будемо проводити тренінги “Мої медіа”.  Учасникам запропонуємо пройти навчання в нашому тренінговому центрі і вони допоможуть дізнатися більше про технології WEB2.0. Ми тут використовуємо один вид цих технологій, але є набагато більше, які можуть допомогти молодій людині у творчій реалізації у сворені презентаційних медіа файлів і розміщенні їх в інтернеті, – каже Леся Гук.

До кінця втілення проекту планують видати аудіо-диск, дке буде розміщено 20 відео подкастів. Тут можна буде побачити відео про Мар’яну Максим’як, Юрія Завадського, Василя Колісника, Наталію Пасічник, Зоряну Биндас та інших.

Наприкінці квітня відбудеться підсумкова літературна імпреза «Твої таланти, Тернопілля!».

Погляд

Коментарі вимкнені.