На Дні народження “Холодного Сонця” Василь Гоцко пригадав, як шукав хлопців з серйозними намірами

Гурт “Холодне сонце” 15 лютого відзначає свій День народження. Саме у цей день десять років тому колектив зіграв перший раз у приміщенні тернопільського «Пласту». А 12 лютого у Тернополі відбувся концерт з нагоди цієї дати. В пабі “Patrick” зібралися друзі, прихильники та музиканти.

Вже за пів години до початку дійства усі столики були зайняті. На концерті люди співали і танцювали. Ведуча свята Ірина Макуха з гурту “Фабула” розважала присутніх, та проводила різноманітні конкурси. На екранах транслювали старі відеозаписи з перших виступів та різних концертів гурту. Концерт був поділений на дві частини, у першій – грав теперішній склад, в другій – колишні члени колективу. Незмінним залишався лише соліст. Як тільки музиканти з’явились грати у другій частині, люд ще пожвавішав – одногрупники Василя Гоцка танцювали під сценою, дехто залишався на місці, але співав і плескав. Деякі пісні “Холодному Сонцю” допомагала виконати лідер гурту «Янгол Кореллі» Мар’яна Рудакевич.

–          Стільки близьких людей прийшло, практично вся моя університетська група колишня, це також було дуже приємно, бо 8 років пройшло після закінчення університету, – каже Василь Гоцко, – Відчувалось, що це не був концерт, це було свято, щось особливе, не таке, як завжди. Досі мені люди дзвонять і відгукуються, всі щасливі після цього дійства. Я радий, що все це відбулось успішно.

«Потрібні музиканти з серйозними намірами займатись рок музикою», – із цього оголошення, яке дав у місцеву газету лідер гурту Василь Гоцко, розпочав діяльність гурт.

–         Першим відгукнувся Сергій Паращук, ми збирались в нього на квартирі, розбирали перші пісні. А далі почали шукати приміщення, по трохи з’являлись інші музиканти, – пригадує Василь Гоцко, – Займались в музичній школі, що на Сонячному.

Музикантів у гурті змінились багато, був навіть момент, що склад мінявся докорінно, причини на те були різні, втім, хлопці продовжують підтримувати стосунки і радо погодились на пропозицію Василя Гоцка разом відіграти концерт.

– В нас всіх була ностальгія, – сказав на концерті Василь Гоцко, особливо тоді, коли ми кілька днів тому зібрались на репетицію. Радий, що сьогодні ми зіграли, як в старі добрі часи.

Зоряна Биндас

Фото: Леонід Тіт

Коментарі вимкнені.