Студенти зробили «шинок» у навчальному закладі
Сьогодні у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола відбувся захід «Шинок на Лепкого». У рамках «шинку» студенти, що опановують спеціальності кухарів, барменів та офіціантів презентували власноруч виготовлені страви. Завітати на захід могли усі бажаючі, адже вартість перебування у «шинку» була символічною – всього п’ять гривень.
Бажаючих поласувати смачними українськими стравами виявилося чимало. Учні коледжу люб’язно припрошували до столів та демонстрували власні шедеври, виготовлені з допомогою викладачів.
Завідувач відділення профтехосвіти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Любомир Чорній зауважив, що захід відбувся у рамках тижня відділення. Тобто щодня цього тижня учні чимось дивують своїх вчителів, а також родичів та друзі, які мають змогу завітати, подивитися, і, можливо, вирішити згодом вступити у даний заклад.
– Такий захід проводиться щороку, основоположниками його є викладачі, однак ініціатива походить і від студентського самоврядування. Участь беруть також студенти, які а власний кошт купують продукти, необхідні для заходу, готують страви на базі коледжу. Зауважу, що усі учасники «шинку» проходили практику у кращих ресторанних закладах нашого міста, тож добре знають свою справу. Не може не радувати те, що більшість наших учнів уже фактично працевлаштовані, – розповідає Любомир Чорній.
А захід «Шинок на Лепкого» вдався на славу. Про це свідчили не лише задоволені посмішки і організаторів, і учасників заходу, але й стрімко спорожнілі тарілки з-під українських страв. А що може бути кращою похвалою для майстерності кухаря?
Коментарі вимкнені.