Штани на дупі порвав Положинський у Тернополі (фоторепортаж)

Тартак найчастіше з виступами їздить до Тернополя, якщо не брати до уваги Київ. Про це зізнався соліст гурту Сашко Положинський зі сцени пабу «Хмільне щастя» у суботу 4 лютого. У цей день Тартак презентував тернополянам новий альбом «Сімка». Зал пабу, як зазвичай на концертах Тартака, був заповнений. Почався виступ вчасно, що приємно здивувало присутніх.

Розігрували футболки

 Стартували хлопці з нових пісень з альбому «Сімки», який вийшов до 15-річчя гурту. Свіжі пісні прихильники гурту сприйняли досить холодно, дехто навіть покинув зал. Однак, коли почали звучати композиції з альбому «Опір матеріалів», та інші хіти, людей «підірвало». Спостерігалась і характерна для концертів Тартака тиснява біля сцени, потоптані ноги та енергійні танці. Дехто з присутніх підспівував кожну пісню, демонструючи 100% знання текстів пісень.

Положинський, як завжди, між піснями активно розмовляв з людьми, чим створював відчуття сімейного свята. В такі «міжпісенні» моменти Сашко розповів і про те, що у штатного фотографа Анрі є декілька ексклюзивних футболок виготовлених до 15-ліття гурту, і навіть запропонував людям вгадати якою буде наступна композиція, щоб отримати одну із них. Втім, ніхто не вгадав, тому футболки могли потім купити усі охочі.

На концерті знялись у кліпі

Шанувальники часто викрикували, які пісні хотіли б почути. Багато з них виконані гуртом «Тартак» у дуеті з іншими колективами, тому соліст просто «віддавав» ту частину пісні, яка виконувалась іншими виконавцями  – співати людям. Сашко навіть жартував про те, що був би не проти привезти у паб і Катю Чілі, але «у Каті гонорар вдвічі більший і адміністрація «Хмільного щастя» сказала, що не треба їм такого щастя».

Тернополяни, які прийшли на концерт, мали можливість взяти участь у зйомці промо-кліпу для гурту «Тартак». Анрі, за проханням Сашка, був режисером проекту, ну а сам Положинський говорив які гасла люди мають викрикувати: «Тартак! Тартак! Тартак!», «Приходьте на «Тартак»!, Приходьте на «Тартак»!, Приходьте на «Тартак»!». Прихильники залюбки кричали.

 Помінявся годинником з прихильниками

 В Олександра Положинського є концертна традиція, про яку вже встигли дізнатись прихильники з попередніх виступів у Тернополі. Чоловік обмінюється годинником з кимось із залу. Таку акцію назвав він “Цінуй свій час, а не свій годинник”. Якось у Харкові випадково під час концерту Положинський виміняв свого годинника на інший,  власницею якого була прихильниця гурту. І ось тепер Сашко у кожному з наступних міст, де має концерти продовжує вимінювати годинники. Надає перевагу виробам «унісекс», бо з дівочими у камінцях, каже, йому не пасує виступати на концертах, бо ще неправильно зрозуміють.

Другою традицією були порвані штани. Сашко зізнався, що вирішив бути «модним» вокалістом і тому рве на концертах штани. Уже вдруге в Тернополі, під час виконання драйвової пісні, були порвані  штани у найбільш цікавому місці, тому й старався більше не повертатись до людей «задом».

Барабанщик зламав палки

Концерт супроводжували і  викидання стійки з мікрофоном у повітря, активні танці на невеличкій сцені, жарти і, як завжди, багато імпровізації. І саме все це примушувало людей посміхатись та виконувати будь-яку із забаганок соліста. Барабанщик гурту так бив палицями, що поламав їх, втім, слухачі кажуть, музикант все одно грав чудово. А на завершення концерту викинув запасні палки у народ.

Фотографа Анрі, який з бар-стійки падав в народ, люди із задоволенням носили на руках. Хлопці без перепочинку грали 3 години і на біс виконали ще 5 композицій, які Сашко обирав зі слухачами. Люди не хотіли відпускати музикантів, але видно було, що учасники настільки віддались музиці та людям, що просто вже вичавлені, як лимони.

Після концерту Положинський фотографувався з усіма охочими, хоч посміхатись, очевидно, вже не міг, втім, не відмовив у фото нікому. Автографи брали дорослі солідні чоловіки у ділових костюмах, підлітки, дівчата. Завершилось дійство о 00.30.

Наталя Григлевич, Погляд

 

Фото Юра Касіян

-1 thoughts on “Штани на дупі порвав Положинський у Тернополі (фоторепортаж)

  • 08:26 | 7.02.2012 о 08:26
    Permalink

    Ммммммм, хочу ще, ще, ще, ще !!!!!

  • 18:07 | 28.02.2012 о 18:07
    Permalink

    Автор молодець!!!! Мою увагу привернула цікава назва, а коли почала читати то не змогла відірватись. Написано дкуже емоційно і захоплююче, так ніби побувала там)))) Дякую автору за висвітлення цікавих подій, чекаю наступних статтей.

Коментарі вимкнені.