У морози в Тернополі палять вдвічі більше, а комунальники їздять на аварійні виклики цілодобово

У Тернополі спостерігалась рекордно низька температура, синоптики прогнозують чергове пониження стовпчика термометра. Тернопільські комунальники запевняють, що роблять все можливе для того, щоб в домівках тернополян було тепло та комфортно. Як повідомив начальник управління ЖКГ екології та благоустрою тернопільської міської ради Володимир Болєщук, для обігріву помешкань використовують вдвічі більше газу.

–          Для прикладу, в листопаді ми використовували на добу десь 350-410 тисяч метрів кубічних газу. Зараз ця цифра фактично подвоїлась, – каже Володимир Болєщук. – У ці морози беремо 700-800 тисяч. Такий крок виправданий, адже ми робимо це для того, аби тернополянам було тепло і комфортно.

Втім, заплатити за газ комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» непросто, адже тернополяни розраховуються не на 100%. Чимало людей мають борги. Як повідомив директор КП Йосип Куртяк, підприємство розрахувалось за спожитий газ десь на 80%. Втім, за словами пана Куртяка, в порівнянні з 2010 роком населення розраховується набагато краще.

Йосип Куртяк каже, що окрім більшої кількості газу, сильні морози принесли ще одну проблему – доводиться частіше їздити на виклики.

–          Проблеми виникають у будинках, де старі не утеплені вікна, десь є протяг, старі труби, можливо, побиті вікна. Тоді вода в трубах може замерзнути. Якщо таке трапилось – бригада одразу виїжджає на місце, в день, чи вночі, – каже чоловік, – Буває, що в день нема жодного виклику, буває, що кілька.

Комунальники кажуть, що аварії трапляються часто з вини людей.

–          Буває, що хтось забув зачинити двері у під’їзді, залишають квартири холодними, їдуть на кілька днів і а в помешканнях відчиняють вікна. В таких випадках вода у трубах може змерзнути, – розповідає Володимир Болєщук, – Щоб такого не сталось, я прошу тернополян бути ощадливими і максимально берегти тепло.

В Тернополі зараз працює три аварійні бригади. У випадках замерзання води в трубах, тернополяни можуть негайно звертатись на лінію міської ради 1580. Комунальники запевняють, що одразу виїжджають на місце.

Погляд

Коментарі вимкнені.