У Коломойського кажуть, що у “Віснику держзакупівель” була помилка, і бензину по 16 грн не продавали

ТОВ ВТФ “Авіас”, що входить до групи “Приват” Ігоря Коломойського, запевняє, що не продавало бензин держструктурам за завищеними цінами, а у “Віснику держзакупівель” Мінекономрозвитку трапилася помилка. Про це заявив керівник підприємства Іван Ращупкін, передає “Зеркало недели”.

“Те, що ми здобули тендер, ще не означає, що ми відпускаємо бензин за цією ціною. У договорі є пункт, за яким ми продаємо за ринковою ціною”, – заявив він.

Коментуючи закупівлю бензину прокуратурою Дніпропетровської області за ціною 16,63 грн/л, Ращупкін заявив, що бензин поки що не продавався прокуратурі. І ціна там інша.

“Окрім того, там на сайті “Вісника держзакупівель” допущено помилку, і вказано меншу кількість літрів, ніж ми продаємо. А середня ціна насправді виходить 11 гривень”, – сказав директор “Авіаса”.

Що стосується продажу бензину лікарні Житомирської райради, то, за словами І.Ращупкіна, в угоді прописано ціну 11,8 грн/л, а насправді бензин А-80 відпускали по 9,40, А-95-9, 80, а дизель – 9,75 грн/л.

Директор “Авіаса” надав накладні, які підтверджують продаж бензину за низькими цінами.

Раніше ЗМІ повідомили, що ТОВ ВТФ “Авіас” виграло державні тендери на постачання палива на суму 7,6 млн грн. Бензин купили за завищеними цінами. На деяких торгах фірма, що системно продає державним структурам дорогий бензин, отримала по 15-17 грн/л. Про це пишуть “Наші гроші”, які проаналізували низку угод, оприлюднених у “Віснику державних закупівель”.

Найдорожчим виявився бензин, який закупила прокуратура Дніпропетровської області. Ця установа купила бензин марки А-95 на 650 тис грн за ціною 16,63 грн/л.

Комунальне підприємство “Тернопільтеплокомуненерго” придбало у нафтотрейдера пального різних марок майже на 2 млн грн. При цьому бензин марки А-80 коштував 13,5 грн/л, А-92 та дизпаливо – 14 грн, А-95 – 15 грн.

Олевській районній лікарні Житомирської області бензин обійшовся у середньому по 12,4 грн/л. Сума договору становила 583 тис грн.

Комунальна установа Житомирської райради “Центральна районна лікарня” придбала пальне по 11,8 грн/л на 420 тис грн.

Управління СБУ в Чернігівській області придбало у “приватівської” фірми бензину різних марок та дизпалива на 660 тис грн у середньому по 11,76 грн/л.

Черкаська центральна районна лікарня придбала паливо по ціні 11,31 грн/л на суму 200 тис грн.

Сторожинецьке міжрайонне управління водного господарства (Чернівецька область) закупила у “Авіас” палива на 2 млн грн за ціною 11,12 грн/л.

Коментарі вимкнені.