У Львові стартувало Свято шоколаду

У львівському Палаці мистецтв відкрилося Свято шоколаду, що триватиме з 11 по 14 лютого. Почесними гістьми відкриття стали міський голова Львова Андрій Садовий та відомий італійський тенор Робертіно Лоретті.

«Дуже часто говорять, що життя – це є чорна смуга і біла смуга. Я би хотів, щоби для всіх, хто живе у Львові, ці смуги були з шоколаду», – сказав мер Львова, відкриваючи свято.

Натомість Робертіно Лоретті, рідний брат якого, за словами Андрія Садового, одружений із львів’янкою, зазначив, що зазвичай його запрошують на сцені для того, аби співати, однак він дуже радий нагоді прославити такий продукт, як шоколад. Після виступу італійського тенора відомий український шоколатьє Валентин Шефаньо вручив йому власноруч виготовлений із шоколаду портрет, який Лоретті одразу ж спробував скуштувати.

Як розповів на брифінгу, що відбувся після урочистого відкриття Свята шоколаду, організатор свята Андрій Сидор, упродовж чотирьох днів святкувань передбачена низка яскравих заходів.

«Сьогодні о 18:00 відбудеться показ мод від «Львівської майстерні шоколаду». Всі знають, що сьогодні ввечері буде концерт (Робертіно Лоретті, – ред.). Валентин Штефаньо уже подарував портрет і починає на третьому поверсі Палацу мистецтв створювати дитяче шоколадне місто, презентація якого відбудеться завтра орієнтовно о 15:00», – повідомив він.

Також Андрій Сидор зазначив, що завтра, 12 лютого, відбудеться встановлення шоколадного рекорду із шоколадних доміно і шоколадних цукерок. «З 15 тис. шоколадних доміно завтра на другому поверсі буде викладатися велике серце. З іще більшої кількості цукерок буде викладатися логотип свята, тобто буде два рекорди. Офіційно буде зареєстровано лише перший, з шоколадним доміно, у Книзі рекордів України», – розповів він.

Окрім того, за словами організатора свята, впродовж вихідних відбуватиметься низка майстер-класів та конкурсів. 14 лютого серед власників вхідних квитків на свято відбудеться фінальний розіграш путівки на двох у будь-яку точку світу.

Як повідомив Андрій Сидор, загалом на організацію свята буде витрачено близько 3 тонн шоколаду.

Нагадаємо, що цьогорічне свято є вже четвертим Святом шоколаду у Львові.
Захід.нет

Коментарі вимкнені.