У нетрях «Укрбудінвесту» зник 1 млрд. грн. пайовиків

Голва корпораці Укрбудінвестзамовник

13 травня ц. р. на пленарному засіданні Верховної Ради народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Василь Деревляний звернувся до Прем’єр-міністра країни негайно забезпечити державний контроль за діяльністю корпорації «Укрбудінвест». Політик вимагає від уряду втрутитись і захистити права 3 тисяч пайовиків, ошуканих майже на 1 млрд. грн. корпорацією та особисто її засновником Зіновієм Щепановським, – пише газета “Номер Один”.

Люди сплатили щонайменше по 70% внесків, а терміни здачі квартир, зазначені у договорах дольової участі, давно минули. Тим часом організація вже 2 роки нічого не будує. Більше того, є об’єкти, де вже котловани поросли бур’янами.

Зневірені громадяни неодноразово зверталися до Міністерства внутрішніх справ, прокуратури, Державної інспекції архітектурного та будівельного контролю, інших компетентних органів, однак жодного реагування з боку державних органів немає. Одноразово звертались ошукані горе-бізнесменом Щепановським тернополяни і до представників влади: у грудні минулого року до тодішнього губернатора області Михайла Цимбалюка, проте він грубо відмовився допомогти, потім – до діючого, проте бездіяльного голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна та міського голови Тернополя Сергія Надала, проводили масові мітинги, та обіцяна допомога високопосадовців залишались обіцянкою.

«Я так розумію: якщо всі відмовилися допомогти цим людям, то, значить, Щепановський подарував їм у вигляді солодкого цукерка квартири за людський рахунок, – заявив народний обранець Василь Деревляний і запевнив: – Але я буду робити все, щоб відстояти права обдурених людей та допомогти їм».

Народний депутат надіслав звернення Генпрокурору України, Міністру внутрішніх справ, голові СБУ та Прем’єр-міністру.

Коментарі вимкнені.