Молодики цілий день шукали гроші, переступаючи через труп

79-річну бабцю Стефанію (ім’я з етичних міркувань змінено) спіткала смерть, якої вона найбільше боялась – вранці 9 травня до старенької увірвалось двоє грабіжників, побили та задушили подушкою. Про вбивство стало відомо лише через декілька днів: сусіди зауважили, що самотня пенсіонерка давно не виходила з квартири, – пише газета “Номер Один”.

– Слідством встановлено, що ініціатором пограбування та вбивства був онук давньої приятельки потерпілої. Хлопець знав, що пенсіонерка давно поховала чоловіка, живе самотньо, бо донька з сім’єю мешкає у Санкт-Петербурзі (Росія). Жертва і вбивця жили на одній вулиці, потерпіла знала свого вбивцю з дитинства, тому і впустила, – розповів начальник Кременецького райвідділу міліції Іван Крайник.

Усе свідчить, що нападники заздалегідь готувались до злочину. Не дарма за тиждень Олексій (так назвемо 20-річного ініціатора) разом із 18-річним другом усім розповіли, ніби їдуть на заробітки, натомість десь переховувались, у рідний Кременець повернулись на саме свято День Перемоги, точно розрахувавши, що у містечко приїде багато гостей, тож загубитися серед незнайомих людей буде простіше.

Крім того, напередодні «від’їзду» Олексій позичив у самотньої пенсіонерки тисячу гривень. Ймовірно, постукавши вранці у двері, хлопець сказав, що приніс гроші. Довірлива старенька відчинила… назустріч власній смерті.

Найбільше жахає, що вбивці потім цілий день не могли вийти, бо боялись, що їх побачать знайомі, відтак мали вдосталь часу, аби обнишпорити невелику однокімнатну квартиру в пошуках грошей. У скромному закутку знайшли мобільний телефон і відкладені на «чорний день» 200 доларів та 8 тис. 400 грн. Тобто двоє молодиків спокійно ходили, курили, пили каву, переступаючи через труп замордованої ними жінки. Пізно ввечері тихенько вийшли з помешкання, доїхали до Дубна, а звідти – на таксі до Києва. За фактом вбивства порушено карну справу, слідство триває.

Коментарі вимкнені.