У Підгайцях спіймали 11-кілограмову рибину

11-кілограмову щуку упіймав 75-річний підгайчанин Володимир Іванович Старущенко. Рекордний для Підгайців улов трапився 8 серпня близько шостої години ранку, – пише газета “Номер Один”.

Володимир Старущенко родом з Кіровоградщини, але після навчання в медичному інституті за направленням потрапив у Підгайці, де з 1964 року і до цьогорічної весни працював завідувачем міською комунальною аптекою. Володимир Іванович – багаторічний затятий риболов і мисливець (у товаристві рибалок перебуває з 1952 року), а тому подібних рибних трофеїв у його житті було багато, але даний – перевершив усі рекорди.

– 8 серпня о 5 годині ранку я взяв рибальське спорядження і пішов порибалити на став Підгаєцького товариства мисливців і рибалок, – пригадує той день Володимир Старущенко. – Десь за два тижні до того у мене зірвалася велика рибина, бо не мав вольфрамового повідка. Цього ж разу підготувався ретельніше. На один з трьох гачків населив червінку, на решта – кашу. Десь просидів півгодини, аж поки не відчув, що щось клюнуло. Вудка сіпнулась, я порахував до десяти, як роблять справжні рибалки, і потягнув на себе.

20 хвилин рибина водила то вправо, то вліво, то вперед, то назад, аж поки досвідчений рибалка за допомогою підсака зумів витягнути її на берег. Виявилось, що це величезна щука завдовжки 1 м 5 см та вагою 11 кг 200 грамів.

– Надворі ранок, нікому було допомогти, а тому все довелося робити самому, – каже пан Володимир. – Однією рукою тримав вудку в натяжці, іншою, з допомогою підсака, намагався захопити рибину. Вона було настільки великою, що в підсак помістилася тільки голова і частина тулуба, решта рибини довелося витягувати голою рукою, – зізнається досвідчений рибалка з Підгайців.

Першим улов діда побачив онук Максим, який і сфотографував його напам’ять з величезною рибиною. Вже згодом фотографуватися біля велетня стали правнуки, а невістка, яка працює у підгаєцькому часописі, розповіла про рекордний улов усьому Підгаєцькому району.

– Вже наступного дня рибину замаринували. Опісля нею почастували усіх родичів, сусідів та знайомих. А з голови син Володимир обіцяв виготовити чучело, – переказує рибалка-рекордсмен.

Кожен рибалка знає: щоб зловити велику рибу, треба мати неабияке терпіння і спритність. Наш герой ці якості має…

Між тим, як розповіли місцеві рибалки, улов Володимира Івановича Старущенка і справді є рекордним для Підгайців. Вони пригадують, як колишній начальник пожежної частини спіймав дев’ятикілограмову щуку, а от щоб понад 11 кг – такого ще не було.

 

Коментарі вимкнені.