У рейтингу країн з небезпекою революції Україна зайняла 22 місце

У рейтингу країн, де є можливість спалаху протестних настроїв, Україна опинилась на 22 місті. Рейтинг опублікований у блозі газети The Wall Street Journal.

Як повідомляєється, перше місце зайняла Кенія, індекс протестних настроїв в якій прирівняли до 100. На другому місці Камерун з показником 94,5, а на третьому Пакистан з індексом 90,8. Четверта сходинка дісталася Нігерії (88,9), а замикає п’ятірку Індонезія (80,3).

У першу десятку потрапили також Філіппіни, Гватемала, Марокко, Йорданія та Азербайджан. Україна зайняла 22-у позицію, Росія опинилася на 40-му місці, між Саудівською Аравією і Таїландом.

Автор рейтингу наголосив, що розрахував придуманий ним самим індекс за досить простою формулою, без економетричного моделювання, не враховуючи великої кількості факторів.

Індекс протестних настроїв заснований на трьох показниках: індексі сприйняття корупції, який складає організація Transparency International, індексі розвитку людського потенціалу ООН та індексі Джині.

Як відомо, на початку 2011 року масштабні виступи опозиції відбулися в Лівії (13 місце, індекс 76,9) Єгипті (16 місце, індекс 75,3), Тунісі (21 місце, індекс 69,1). В інших країнах Близького Сходу та Північної Африки також спостерігається зростання протестних настроїв.

Нагадаємо, як свідчать соцопитування, у разі значного погіршення життя понад 60% українців готові взяти участь в різних акціях протесту.

ТСН

Коментарі вимкнені.