У школі на Новий рік Степан Барна грав Бабу Ягу

“Погляд” поцікавився у тернополян, які спогади, пов’язані із Новим роком, залишилися у них з дитинства. Про найцікавіші моменти новорічної фейєрії минулого століття, та прогнози від земляків на наступний рік читайте у нашій підбірці.

В дитинстві, Степан Барна, Новий рік святкував у селі Нагірянка Чортківського району, звідки родом – в домашньому колі з батьками. Святкування було оповите подарунками, привітаннями і приємними вечірніми спогадами.

–         Загалом січень був насиченим місяцем: я і сам, і з вертепом ходили колядувати-щедрувати, і на Маланки з хлопцями і дівчатами співали пісень, дотримувалися українських традицій, і при тому ще й заробляли гроші та обїдали сусідів, – усміхається, згадуючи, Степан Барна. – Одним словом, в дитинстві це був час самого активного відпочинку, відвідин родичів і близьких.

А от шкільні новорічні ранки депутату якось і не дуже пригадуються. Пам’ятає пан Степан тільки, що в молодших класах в одній з постановок грав Бабу-Ягу. Батько зробив хлопцю маску, точніше, відновив стару з картону. Він хоча історик за фахом, але малював завжди добре, тому дуже гарно відреставрував її для костюму. Так Степан Барна виступав в своїй Нагірянській початковій школі.

–         Після таких бурхливих ігор і співів завжди з’являвся хороший апетит. При згадці про страви Новорічної ночі на думку мені одразу спадають звичні вінегрет, олів’є, оселедець, сало, – каже Степан Барна. – З напоїв на моєму столі буде горілка і, звичайно, шампанське. Але не «Советское», а «Шампанське України».

2012-й депутат планує зустріти вдома і в колі друзів.

–         Зазвичай ми збираємося великою компанією вже більше десяти років: приходять мої друзі зі студентської лави, близькі та родичі… Це буде традиційна новорічна зустріч. А вже 1 січня о 14-й годині піду на покладання квітів до пам’ятника Степану Бандері. В цей день минає 103 роки від дня його народження. Очевидно, з Бандерою буде пов’язаний весь перший день 2012-го року, бо потім відправлюся на присвячену йому академію, яка відбудеться о 15-й годині в Українському домі.

В новий рік Степан Барна дивиться з оптимізмом, хоча проблем аж ніяк не уникнути. В економічному плані прогноз для нашої країни не тішить. Бюджет нового року є антисоціальним. Покращень економічного життя складно очікувати, песимістичними будуть наслідки для соціальної сфери.

–         Тільки на прикладі Тернопільської області можу сказати, що система освіти буде недофінансованою на два місяці. Це означає, що керівники освітніх закладів шукатимуть механізми оптимізації видатків, а, відповідно, ставитимуть питання про відправлення вчителів у відпустки за власний рахунок. Цілком ймовірне на такому фінансовому тлі й скорочення шкіл, лікарень та багато інших непопулярних заходів. В політичному плані виношую сподівання, що рік 2012-й стане роком консолідації опозиції, що вона піде на вибори єдиною колоною і переможе. Перемогти не тільки на загальномандатному окрузі, але й по одномандатному, багатомандатному мажоритарному округах, де будуть висунені єдині кандидати від Комітету опору диктатурі та ключових політичних сил України, які займають принципову українську позицію.

Але які б труднощі не чекали нас із першого січня нового року, не опускаймо рук! Залишаймось з Божою допомогою, вірою у власні сили та надією в краще завтра і тоді обов’язково зявляться сили для реалізації нових задумів у 2012-му.

З Новим роком і Різдвом Христовим! Віри й любові!

 

 

 

-1 thoughts on “У школі на Новий рік Степан Барна грав Бабу Ягу

  • 17:55 | 1.01.2012 о 17:55
    Permalink

    Степан вирыс, але дальше продовжуэ грати Бабу ягу

Коментарі вимкнені.