У Тернопільських артилеристів розпочався польовий вихід

На навчальному центрі «Біла», що поблизу Тернополя, сьогодні 14 березня, розпочався другий у цьому році польовий вихід артилеристів протитанкового дивізіону 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

В ході п’ятиденного виходу на полігон протитанкісти займатимуться спеціальною, технічною та тактичною підготовкою. Зокрема, воїни дивізіону практично тренуватимуться вести вогонь основним методом протитанкової артилерії – прямою наводкою без бойового пострілу.

Також під час польового виходу, за словами командира протитанкового артилерійського дивізіону підполковника Олександра Руденка, командири взводів і батарей вдосконалять навички в управлінні своїми підрозділами.

– Військовослужбовці під командуванням офіцерів відпрацьовуватимуть усі моменти пов’язані зі взаєморозумінням у польових умовах. За рахунок швидкого розгортання на визначених рубежах, злагоджених дій при виконанні вогневих завдань та залишення рубежів розгортання буде досягнуто перевагу на полі бою. Наше головне завдання на цьому виході – практично втілити цю мету, довести дії військовослужбовців до автоматизму, розуміти командира та товариша з півслова, – зазначив підполковник Олесандр Руденко.

Офіцер також наголосив, що кожен командир взводу та батареї має максимально використати потенціал тих військовослужбовців, які є у його підпорядкуванні. Проявити свій досвід повинен і сержантський склад. На польовому виході військовослужбовці мають продемонструвати найкращі якості.

Завершиться польовий вихід воїнів-протитанкістів 18 березня контрольним заняттям з управління бойовими діями дивізіону, яке буде проводитися під керівництвом ТВО командира бригади полковника Олега Лісового. На ньому військовослужбовцям необхідно буде ще раз підтвердити свої знання і відпрацювати з максимальною відповідальністю усі поставлені завдання та нормативи.

Василь Лабай


Коментарі вимкнені.