Викладачів тернопільського ВУЗу залишили без житла (відео)

Викладачка Елеонора Сафонова віддала економічному вишу 24 роки життя. У паспорті – зазначене місце постійної прописки – вулиця, номер будинку й кімнати. Однак уже протягом двох тижнів жінка поневіряється у знайомих – до гуртожитку не пропускає охорона.

Елеонора Сафонова, колишній викладач вишу: “Мене не пустили, взяти речі першої необхідності мені заборонили, охорона запропонувала, щоб черговій дати ключі.. Це абсурд. І я так з 23 лютого ходжу. Обмежили в правах доступу до помешкання”.

Керівництво університету стверджує – колишній працівник не написала заяви на продовження терміну проживання, відтак – переспустки не отримала. Жінка шокована – не уявляє, як можна продовжити постійну прописку.

Керівник університетського ансамблю у розпачі. Його родина мешкає у гуртожитку вже 21 рік. А тиждень тому – чоловік опинився просто неба, відрізаний від сім’ї. Його ж рідні, щоб зберегти квартиру, не виходять за двері помешкання.

Руслан Іщук, керівник університетського ансамблю “Літопис”: “Мене не пускали. На якій підставі, яка мотивація, я не знаю. Мене тоді не пустили, я викликав міліцію. Я молоко через вікно передавав і хліб”.

Керівництво вишу стверджує – усе законно. Мовляв, у гуртожитках повинні мешкати лише студенти. А викладачі самі винні – належним чином не оформили перепусток, тож – до гуртожитку не потраплять.

Сергій Юрій, ректор Тернопільського економічного університету: “Ректор має право згідно з наказу Міносвіти прописувати на один рік в гуртожитках. Чомусь колеги не написали заяви, щоб юридично оформити… Іщук у чотирикімнатній квартирі… Коли подивитися, хто живе і в яких умовах, треба стати на бік студентів, потісніться для студентів”.

Обурені мешканці гуртожитків не погоджуються на щорічне продовження прописки. Кажуть – наступного разу їх можуть просто викинути на вулицю.

Тереза Костецька, Антон Слободян, Тернопіль, 5 канал



-1 thoughts on “Викладачів тернопільського ВУЗу залишили без житла (відео)

  • 21:27 | 16.03.2011 о 21:27
    Permalink

    Про що той ректор говорить!Які 4 кімнати?Я живу в двокімнатному блоці разом із мамою.А про те що блоки пустують в гуртожитках по чуткам студентів постільна білизна пробирається цвіллю.А по закону як можна продовжити постійну реєстрацію???Ми де живемо люди???В феодальному князівстві де все “рішає” ректор?Люди роки життя віддали цьому закладу і що натомість?Напишіть заяву на продовження проживання у гуртожитку, а потім через рік я подумаю чи жити вам тут-це так собі мабуть керується ректор університету та його верхівка.Таке свавілля твориться у 1,2,3 гуртожитках, де насправді є частка людей працівників університету, а не суто студенти, які за такі тарифи краще винайматимуть квартири.

    • 17:16 | 17.03.2011 о 17:16
      Permalink

      студенти так і роблять, аніж мають вислуховувати натації директора студмістечка, який проходу не дає. напевно не так подивишся но нього, він вже натацію виписує…

  • 21:39 | 16.03.2011 о 21:39
    Permalink

    Замість обіцяної чергина квартиру, що ми отримали- дулю і нам ще докоряють чому ми досі не купили квартири.Ось що відбувається на даний момент: 2ий гуртожиток не знаю як інші не отримує теплої води, як то мало бути з 7:00 до 00:00.Бо бачте бойлер несправний проводяться ремонтні роботи тому виникатимуть перебої з постачанням.Вода о сьомій ранку тече тільки холодна, приходжу з роботи десь шоста-сьома вечора води вже немає.І так триває вже тиждень. а той більше.Це так довго ремонтувати бойлер?Це просто абсурд, або ж це новий метод боротьби з людьми які не написали собі вирок,тобто заяву на дозвіл проживання.Якщо це тернопільське видання то це не так складно буде зробити журналістське розслідування даної ситуації.

  • 17:13 | 17.03.2011 о 17:13
    Permalink

    Я живу з батьками в двох кімнатах. Оплата за них становить 700грн.місяць, мама працює тут і її заробітня плата = 925грн.місяць. Як на решту жити???? Ані пільг, ані субсидій немає, чи зима чи літо одна плата, ні копійки не зменшується. Мама приписана в гуртожитку біля 23років, відповідно стільки ж і працює. Це за що заслужила таке ганебне ставлення до себе? В нас приписка присутня, ордер також, ми не є боржниками за кімнати, тоді чому в нас немає перепусток??? Ректор зобов”язаний її видати. А те що студенти немають де жити, це просто прикриття, адже цьогоріч було оголошення що є вільні кімнати в гуртожитках, можна поселятися, навіть заочників на сесію селять, раніше такого не було. А те що деякі особи при верхівці університету, мають по 1 або 2 квартири багатокімнатні,за рахунок звичайно університету. То це як можна назвати??? Ми самі не проти виселитися, але нажаль немає куди. якби мала квартиру я би жила в гуртожитку оплачуючи такі суми???
    Це ненормальне ставлення до людей-ще й своїх працівників, люди дивуються- за що їх так ректор не злюбив, бо одних він не чіпає, інші мають перепустки на довго. То це як назвати: хто більше заплатив???

  • 18:44 | 17.03.2011 о 18:44
    Permalink

    води у вас немає, бо ремонтують теплопровід, і ректор тут ні при чому разом з усім універом!

  • 19:58 | 17.03.2011 о 19:58
    Permalink

    а влітку, коли на місяць виключають воду, то не можна ремонтувати???? а тільки в зимовий період??? правильно, де ще стільки можна зекономити, цікаво чи повернуть хоч 10% за некористування тепломережі??? гроші ж йдуть на рахунок університету

  • 16:51 | 5.04.2011 о 16:51
    Permalink

    Дивує мене політика ректора університету в якому я 19 років пропрацював. Іде звичайна травля “неугодных”. При таких сумах за такі халупи в гуртожитках навіть і платити не хочеться. Але що поробиш. В університеті – як в Верховній Раді. До кормушки добрався і – айда! Треба ж пошвидше набити кишені якомога більше. Бо хто зна чи залишуть ще на один строк. А про місця студентів, які нібито займають викладачі, краще б подивитись скільки “приблатньонних” в тому ж гуртожитку живе. І чому це викладачі які пропрацювали стільки років в університеті заслужили щоб їх викинули на вулицю. Скільки років “крутогелик” Романюта і йому подібних жили в тому ж гуртожитку немаючи ніякого відношення до університету. Тут все нормально, так має бути. Тому що є пан і як він сказав, то так і має бути. А закони – по барабану!

Коментарі вимкнені.