У Тернополі другий день поспіль пікетуватимуть міліцію

17 травня о 20:00 під стінами УМВС України в Тернопільській області (м.Тернопіль вул.Валова, 11) відбудеться акція до річниці вбивства студента Ігоря Індила з вимогою справедливо покарати винних у його загибелі. Долучитись до акції запрошують усіх, кому не байдуже беззаконня та свавілля правоохоронних органів по відношенню до української молоді. Просять приносити із собою лампадки та свічки для вшанування пам’яті вбитого студента.

Довідка організаторів.

В ніч з 17 на 18 травня (ТСН всюди подає що на 19, але це не вірно), коли б йому мало виповнитися 20 років, в Шевченківському райвідділу міліції загинув студент Київського професійно-педагогічно коледжу ім. А.С. Макаренка Ігор Індило. http://vkontakte.ru/video-18193676_156891203

28 травня в зв’язку зі смертю студента в Шевченківському райуправлінні міліції Києва прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками цього райвідділу. Не зважаючи на прямі докази насильницької смерті, крововилив у шлунок, крововилив у мозок, проломлений внаслідок удару тупим предметом череп і перший незаангажований висновок патологоанатома в міліції і прокуратурі досі стверджують, що студент загинув внаслідок падіння з лавки.

 

Версія міліції: http://tsn.ua/ukrayina/miliciya-zaperechila-svoyu-pr…

 

У відповідь на таку несправедливість молодіжні і громадські організації по всій Україні провели ряд  акцій 1, 10, 24 і 28 червня, 14 липня, 30 вересня та у грудні минулого року. Найбільша акціявідбулася 10 червня коли гасло “Ні міліцейському свавіллю!” об’єднало, не залежно від політичних поглядів, молодь 12-и міст України.

http://tsn.ua/ukrayina/u-12-mistah-ukrayini-proyshli…

http://vkontakte.ru/video-18193676_146367551

У грудні 2010 року справа таки дійшла до суду. Перше судове засідання розгляду справи по суті було призначено на 8 грудня (перенесено на 20). http://vkontakte.ru/album-17814392_122931824 Суд залишив стосовно обвинувачених, Сергія Приходько і Сергія Коваленко, міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. Жахливо, але ці покидьки, що забили студента на смерть, досі не сидять зараз за ґратами. Ще більш цинічними на цьому плані виглядають звинувачення що були висунуті нелюдам: перевищення службових повноважень та службова недбалість. Одному з підсудних не загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі. У іншого, Приходька, є шанси отримати 5 років умовно. Уявляєте, яка максимальна ціна молодого, активного і перспективного життя, такого як у кожного з нас – умовне ув’язнення лише одного з убивць.                          .

Одне з ключових засідань було проведене у кінці лютого 2011 року:

http://tsn.ua/ukrayina/na-sudi-pokazali-videozapis-s…

На разі ситуація складається така: справу відправили на доопрацювання. Схоже на те, що суддя таки не ризикнула визнати міліціонерів фактично не винними у смерті Ігора.
http://helsinki.org.ua/pda/index.php?id=1302771150

Загалом статистика загиблих в міліції вражає. В середньому в міліції цього року гине 5 чоловік у місяць. До півмільйона українців стають жертвами свавілля з боку міліції щороку. Останні випадки у Харркові: http://tsn.ua/ukrayina/u-harkovi-milicioneri-zabili-… http://tsn.ua/ukrayina/u-harkovi-milicioneri-katuval…

Коментарі вимкнені.