У Тернополі – “Ісповідник за Христа і Україну”

До кінця березня в Державному  архіві Тернопільської області діє виставка «Ісповідник за Христа і Україну». Виставка складається з двох розділів, – повідомляє events.te.ua

Перший розділ під назвою ” Служба Богові та Україні ”. Представлені зібрані біографічні матеріали, світлини , ксерокопії документів, які розповідають про хресний шлях Патріарха Йосипа Сліпого від с. Заздрість на Теребовлянщині крізь більшовицькі концтабори ГУЛагів Сибіру до Риму. (1892-1963 рр.). Це світлини з меморіального комплексу Й.Сліпого в с. Заздрість: батьківської хати, в якій народився майбутній Патріарх, світлини особистих речей і герба Владики, експонатів музею; світлини Й.Сліпого перед арештом; спогади колишніх ув’язнених про зустрічі з Митрополитом Сліпим у таборах Сибіру; ксерокопії опису речей і продуктів, доставлених для передачі ув’язненому Й. Сліпому в 1961 р.

Другий розділ виставки висвітлює діяльність Блаженнішого Патріарха, Мирополита Йосипа Сліпого в Римі. (1963-1984 рр.) та вшанування його пам’яті в Україні. Представлені світлини, книги, альманахи, журнали з працями видатного сина Тернопілля та статтями, розповідями про нього. вшанування пам’яті Й. Сліпого українськими громадами в діаспорі.

Коментарі вимкнені.