Більше 10 тернополян щотижня складають присягу тверезості

Більше 10 тернополян щотижня складають присягу тверезості. Українська Греко-католицька церква інтенсивно працює в напрямку порятунку алкозалежних людей. Дедалі частіше у храмах з’являються «Золоті книги тверезості», в яких усі бажаючі можуть підписатися під присягою про тверезе життя, повідомляє ІНТБ.

Обітниця складається на певний період часу і лише за власним бажанням. Також поклястись перед Богом може й та людина, яка особисто не має проблем із алкоголем, але за допомогою своєї присяги хоче допомогти врятуватись від залежності своїм рідним та близьким, – розповідає отець Андрій Логін, голова митрополичої підкомісії УГКЦ «За тверезість життя».

«Золота книга тверезості» впроваджена в життя християнського світу в 19 столітті митрополитом Йосифом Сембратовичем. Сьогодні митрополича підкомісія Української Греко-католицької церкви «За тверезість життя» відроджує практику складання присяги тверезості для подолання алкогольної залежності серед мешканців Тернопільщини.

Більше 20 «Золотих книг тверезості» вже є у храмах області. Але на цьому, каже отець Андрій Логін, священнослужителі зупинятися не будуть. Вони надалі популяризуватимуть і розповсюджуватимуть це незвичайне видання.

Особливу увагу потрібно звернути до проблеми підліткового алкоголізму, переконаний отець Андрій Логін, оскільки в Україні така недуга прогресує. Сьогодні для школярів та студентів священнослужителі проводять повчальні семінари про шкідливість вживання алкоголю та розповідають про «Золоту книгу тверезості».

У 2010 році у «Золотій книзі тверезості» підписали присягу більше тисячі людей.

Коментарі вимкнені.