У Тернополі молодий “патріот” “дебоширив” і прикривався Надалом

Фото 20minut.ua

Молодика без свідомості виявили небайдужі тернополяни у Старому парку 23 травня. “Відкачати” чоловіка вдалось лише медикам швидкої. Коли він прийшов до тями, почав на усіх “кидатись”, пише газета “20 хвилин”.

Чоловік нецензурно лаявся і вимагав присутності міського голови Сергія Надала.

Лежав молодик неподалік Пагорба Слави. Поряд з ним було ще двоє юнаків років 18-20. Вони вовтузилися біля парубка. Саме так описали ситуацію тернополяни, які звернулись у редакцію. Люди припустили, що чоловік неживий, бо ніяк не реагує.

– Ми намагались йому допомогти, навіть штучне дихання пробували робити. Також одразу викликали швидку, – повідомили уже на місці ті самі тернополяни, які телефонували в редакцію. Назватись вони відмовились. – Але бачите самі – живий. Його медики зі швидкої скоро до тями привели. Тоді й почалось найцікавіше. Молодий чоловік підскочив, почав кричати, бігати. Викрикував: “Слава Україні!” та “Я патріот, я націоналіст!” Голосно лаявся. Його пробували втихомирити, та він усіх штовхав, розпускав руки. Тоді викликали міліцію.

Присутність правоохоронців молодика не охолодила, кажуть свідки. Спочатку він намагався пояснити правоохоронцям “куди їм йти” і “що він з ними зробить”. Порушника громадського спокою міліціянти пробували заспокоїти, але коли той почав і на них кидатись з кулаками, – застосували силу та одягли наручники. Щоправда, перед тим, як стверджують свідки, він встиг з одного правоохоронця навіть погони зірвати. Також на зловмисника натягнули марлеву пов’язку, бо навіть із закутими у наручники руками молодик шкодив оточуючим – плював на усіх.

– Аааа! Бл…, су…, зніміть. Пустіть. Ви бл… не знаєте, хто я такий. Я патріот, я націоналіст! Слава Україні, смерть ворогам! Свободу не спинити! – кричав молодий “патріот”. Бачив це і кореспондент. – За Україну! Уроди. Вже мені Надала сюда… Дзвони, я сказав. Зараз він приїде. Всі козли! Слава героям!

До речі, “націоналіст” неодноразово згадував прізвище міського голови. Незважаючи на свій неадекватний стан, він упізнав начальника міськвідділу міліції Андрія Матрифайла. І його парубок “послав” туди, куди й пропонував йти іншим.

На місці кореспондентові не вдалося з’ясувати особу молодого чоловіка та його друзів, проте оскільки йому загрожує кримінал за хуліганство, опір працівникам міліції чи навіть напад на них при виконанні обов’язків, то дізнатися, хто він і звідки, ми ще зможемо. Тоді й з’ясуємо, який стосунок має молодик до міського голови та “Свободи”, яку також згадував.

– Швидше за все, проти правопорушника порушать кримінальну справу, бо він вчинив опір працівникам міліції і хуліганські дії, – повідомив пан Матрифайло. – Ми в усьому розберемось.

Коментувати випадок правоохоронці зможуть лише після з’ясування всіх обставин, спілкування зі свідками та висновків медичної експертизи щодо стану молодика. Адже невідомо, чи то алкогольний вплив, чи наркотичний, чи психічні розлади підштовхнули людину до агресії. З місця інциденту чоловіка повезли на обстеження у психоневрологічну лікарню. Медики швидкої, які прибули на місце, не заперечували – їхньої допомоги молодик не потребував.

– Медичної допомоги хлопець не потребує. Ми лише привели його до тями, зараз він почувається, як і сам стверджує, добре, – повідомила жінка-медик зі швидкої. – Госпіталізації молодий чоловік не потребує.

Коли правоохоронці нададуть офіційні коментарі, ми обов’язково їх опублікуємо.

Коментарі вимкнені.