У Тернополі не знайшли совісті президента

25 жовтня біля драмтеатру міста Тернополя відбувся всеукраїнський флешмоб «Я проти ТАКОГО президента!».  Основною метою дійства було продемонструвати молодим тернополянам різницю між витратами президента, які становлять 230 000 $ в день, та витратами студента, які не перевищують 20 гривень в день!

 

Свою «ноту протесту» висловила активна молодь, студенти і  усі небайдужі громадяни, які прийшли подивитися на театралізоване дійство. Активісти дійшли висновку, що не вистачає нашому президенту – совісті! Її розшукували  в усіх містах України, проте не знайшли совісті і в Тернополі.

На свято протесту завітав і сам «президент». Він поділився з учасниками акції своїми дитячими мріями і розповів про те, які з них збулися. Чи не найскромнішими його здобутками є невеличкий будиночок на 140 га землі і малюсінький гелікоптер за 17 млн. доларів. Також він дуже хотів заробляти багато грошей – і тепер на нього працює уся Україна.

Свої мрії висловив на майдані й студент. Для нього важливо мати місце у гуртожитку, гроші хоча б на разове харчування і зранку можливість влізти у маршрутку. Така прірва між двома громадянами України заставила нагадати президенту, що він обіцяв зробити життя кращим вже сьогодні. Проте молодь побачила, що життя гаранта і дійсно покращилося. Але не наше.

 

Після цих слів активісти почали пошуки моральних чеснот гаранта на майдані. Вони знайшли коробку з надписом «совість», яка була символічно порожня. Тому тепер закликають вони тернополян шукати її усюди. А допоки не знайдеться совість президента, молодь буде заявляти, що «Я проти ТАКОГО президента!»

«Люди повинні розуміти, що коли нам кажуть що нема грошей на школи, лікарні, зарплати, скорочуються бюджетні місця у вузах та урізаються усі пільги для соціально не захищених, а тим часом президент так розкошує – щось в країні не так! І ми дійшли висновку, що першою проблемою є низька інформованість про реальний стан речей громадян, а другою проблемою – відсутність совісті у Януковича! Ось сьогодні ми зробили перший крок до вирішення цих проблем – розказали тернополян про витрати Віктора Федоровича та почали пошук совісті.» – так прокоментував дійство Омелян Іван.

 

Коментарі вимкнені.