У Тернополі планують відновити німецький цвинтар (фото)

Чотирнадцятого травня з 10 по 18 годину небайдужих тернополян запрошують взяти участь у процесі  відновлення німецького військового цвинтаря 1917 року.

Захід – добровільний, приходити на нього варто із власним знаряддям праці, а саме – з лопатами та граблями. Збір – в лівій частині цвинтара, недалеко від могил Січових Стрільців. Орієнтуватися можна також на червоний дах ровексівського складу.

Наскільки «Погляду» стало відомо, даний цвинтар був у дуже занедбаному стані, зарослий деревами, хащами, ніким не доглянутий. Бульдозери свого часу “попрацювали” на ньому, перемішавши хрести вперемішку із костями, не останню роль зіграла  людська байдужість. Дирекція цвинтаря почала захоронювати покійників поверх старих німецьких могил. В якості підтвердження цьому існує цілий архів переписки  між Сергієм Ткачовим (ініціатором даного заходу) і міською радою. Та попередня міська влада була глухою до цієї проблеми.  Врешті було вирішено залагодити проблему самотужки, щоправда,  заручившись дозволом теперішьої міської влади.

-1 thoughts on “У Тернополі планують відновити німецький цвинтар (фото)

  • 12:27 | 13.05.2011 о 12:27
    Permalink

    гарна акція

  • 17:25 | 13.05.2011 о 17:25
    Permalink

    кто к нам с мечом прийдет от меча и погибнет!

Коментарі вимкнені.