У Тернополі проголошено про створення Тернопільсько-Зборівської архієпархії та митрополії УГКЦ

собор Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці22 грудня Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук)  зачитав відповідний декрет під час Архієрейської Літургії, що проходить у кафедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці. Єпископа Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка іменовано та інтронізовано архиєпископом та митрополитом Тернопільсько-Зборівської митрополії. Єпископ Василій, прийнявши митрополичу гідність, опікуватиметься Тернопільсько-Зборівською та Бучацькою єпархіями, а також греко-католицькими парафіями Хмельницької області.

Тернопіль став центром митрополії, а собор Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці -архиєпархіальним і митрополичим собором Тернопільсько-Зборівської архієпархії та митрополії.

На Літургії  присутні 25 архиєпископів, митрополити, єпископи з України та закордону, в тому числі архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, та приблизно 200 священиків. Чимало віруючих прибули на цю урочисту подію.

Оскільки тернопільський катедральний храм не вмістив усіх віруючих, то її демонструють з допомогою великого екрана. Також введеться пряма трансляція на тернопільському телеканалі TV-4.

Нагадаємо, 29 листопада  у Львові у соборі святого Юра глава Церкви Блаженніший Святослав оголосив  про створення Львівської митрополії УГКЦ.  Митрополитом Львівським став владика Ігор Возьняк. А собор святого Юра у Львові оголошено Архикатедральним собором Львівської Митрополії УГКЦ. 13 грудня 2011 року, у день Святого Андрія Первозванного,  Блаженніший Святослав (Шевчук) в Івано-Франківську проголосив заснування Івано-Франківської митрополії УГКЦ і ввів на престол її першого Митрополита – Владику Володимира (Війтишина). Крім новостворених, ще однією митрополією УГКЦ в Україні є Києво-Галицька митрополія, яку очолює Блаженніший Святослав.

Фоторепортаж з дійства можна переглянути ТУТ

 

-1 thoughts on “У Тернополі проголошено про створення Тернопільсько-Зборівської архієпархії та митрополії УГКЦ

  • 00:56 | 23.12.2011 о 00:56
    Permalink

    ))))))) ну ж бо
    Оскільки тернопільський катедральний храм не вмістив усіх віруючих, то її демонструють з допомогою великого екрана. Також введеться пряма трансляція на тернопільському телеканалі TV-4… ну знову ж кого ,,її”. Та ясно шо літургію, але це – нове речення, новий абзац, потрібно уточнювати.

Коментарі вимкнені.