У Тернополі стартував Чемпіонат України з пауерліфтингу

У приміщенні палацу спорту “Текстильник” стартував Чемпіонат України з пауерліфтингу (жим штанги лежачи) серед жінок і чоловіків, юніорок і юніорів, дівчат і юнаків.

Учасників змагань привітав заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, який побажав їм спортивних та житейських успіхів: «Тут зібралися сильні тілом і духом спортсмени, які гідні чемпіонського титулу. Щиро бажаю їм перемоги!».

Загалом у змаганнях, які триватимуть з 17 по 20 березня 2011 року, беруть участь 23 команди, до складу яких входять 250 чоловік.

Довідково:

Пауерліфтинг іноді називають силовим триборством. Пов’язано це з тим, що в якості змагальних дисциплін до нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги , які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

В області функціонує дві спортивні школи, де культивується пауерліфтинг: дитячо-юнацька спортивна школа “Авангард” – фізкультурно-спортивного товариство “Україна” та обласна дитячо-юнацька спортивна школа “Спартак” – фізкультурно-спортивного товариство “Спартак”.

У двох дитячо-юнацьких школах області займаються 102 дітей та підлітків. В працює 4 тренера-викладача, і з них 2 – штатних. Навчально-тренувальний процес відбувається на базі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ с. № 23.

Всього в області пауерліфтингом займаються 200 осіб.

На даний час в області функціонують наступні спортивні клуби:  “Гладіатор” (с. Озерна, Зборівського району); “Геркулес” (м. Бучач); “Атлет” (м. Теребовля); “Кремінь” (м. Кременець); “Аякс” м. (Бережани); “Ходаки” (с. Малий Ходачків Тернопільський р-н); “Олімп” (м. Тернопіль).

Коментарі вимкнені.