У водіїв з´явився «термін придатності» прав

29 березня, набував чинності додаток 6 Міжнародної Конвенції про дорожній рух 1968 року, згідно з яким у посвідченні водія повинна бути вказана дата закінчення терміну його дії.

Україна є учасником Конвенції з 1974 року. Тому тепер усім водіям, які отримають посвідчення на території нашої держави після зазначеної дати і мають намір відвідати країни, що входять до Конвенції, знадобляться водійські документи, в які внесені вищезазначені дані.

У той же час, всі видані раніше посвідчення залишаються дійсними. Ті громадяни, які отримали посвідчення водія раніше, можуть й надалі користуватися посвідченнями без внесення змін.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ звертає увагу на те, що за кордоном уже мали місце проблеми, пов´язані з вимогами іноземних правоохоронців щодо зміни існуючих посвідчень на посвідчення європейського стандарту.

МВС України все-таки радить водіям, які планують виїжджати за кордон, щоб уникнути незручних ситуацій, які можуть трапитися під час перетинання кордону, все ж обміняти посвідчення водія, хоча це й не обов´язково.

Як повідомлялося раніше, 28 лютого Кабінет міністрів прийняв постанову, яка встановлює, що нове водійське посвідчення міжнародного зразка буде видаватися на 50 років.

Коментарі

Коментарі вимкнені.