Учені попередили, що овочева інфекція, яка поширена в Європі, смертельно небезпечна

Кількість інфікованих перевищила 3200 осіб в 14 країнах Європи, США та Канаді. Більшість пацієнтів одужує за 10 днів, але для дітей та людей похилого віку хвороба може бути смертельно небезпечною, – пише ТСН

Кількість інфікованих перевищило 3200 осіб

У Німеччині від гострої кишкової інфекції померли ще чотири людини, таким чином, загальна кількість жертв небезпечного захворювання в цій країні зросла до 35 осіб. Ще один смертельний випадок зафіксований у Швеції.

Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму з загрозою для життя.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість інфікованих перевищило 3200 осіб в 14 країнах Європи, США та Канаді.

Міністр охорони здоров’я Німеччини Даніель Бар заявив, що не може виключити того, що кількість жертв ще збільшиться. “Те, що кількість нових інфікованих знижується, дає певний привід для оптимізму, але не виключає нових смертельних випадків у майбутньому”, – сказав він.

Відповідно до нинішньої версії вчених, джерелом зараження є пророщені злаки і паростки бобових – продукція однієї з ферм в Нижній Саксонії на півночі Німеччини, де спочатку був зафіксований спалах інфекції. Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося.

Інфекцію викликала, так звана ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Її “нешкідливі” штами часто присутні в кишечнику людей і теплокровних тварин, але деякі штами, такі, як ентерогеморагічна кишкова паличка, можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб – кривава діарея, жар і блювота.

Фермери в Іспанії, Франції, Бельгії та Голландії стурбовані великими втратами через “овочевий грип” і тим, в якому обсязі їх збирається заповнювати ЄС. Єврокомісія запропонувала виплатити компенсації сільгоспвиробникам у розмірі 210 мільйонів євро, проте, тільки одна Іспанія зазнала збитків на суму близько 400 млн євро.

 

Коментарі вимкнені.