Українці мають стереотипи щодо Тернопільщини

Щоб виявити стереотипи у сприйнятті один одного жителями регіонів країни, «Коментарі» опитали близько шестисот експертів у галузі культури, політики і міжрегіональних відносин із 30 міст.

Ніщо не виявляє настільки зримо своєрідність ментальності мешканців різних кінців країни, як сформовані у них стереотипи відносно населення інших регіонів. Для наочності «Коментарі» склали карти, на яких розмістили найбільш стійкі і в той же час яскраві стереотипи з тих, які назвали експерти.

Деякі регіони – наприклад, Донецька та Луганська області, Львівська, Івано-Франківська і Тернопільська, області навколо Києва – у свідомості жителів інших частин Україні часом зливаються в один образ: Донбас, Галичина, Центральна Україна. І точно так само самі жителі тих же Донецька і Луганська демонструють дуже схожі стереотипи (за винятком, зрозуміло, стереотипів по відношенню один до одного).

Аналогічно – жителі Львова, Івано-Франківська та Тернополя. А, наприклад, зі стереотипами Черкащини мають багато спільного стереотипи інших центральних і північних областей – від Хмельниччини до Кіровоградщини і від Волині до Сумщини. Тому «Коментарі» обмежилися десятьма картками, найбільш не схожими один на одного.

http://paralleli.if.ua/news/8310.html

Коментарі вимкнені.