Українці можуть спробувати себе у ролі чиновників

В Україні створили гру “Перевибори”, в якій кожен бажаючий може спробувати стати депутатом.

Забава представляє собою український аналог відомої “Монополії” на 5 осіб. Завдання – посадити в парламент більшу кількість своїх фішок-нардепів.

“Є два кола. На зовнішньому – великі компанії, серед яких абстрактні, типу “Кондитерська фабрика”, і реальні – “Криворіжсталь”, “Нафтогаз”, – пояснює один з творців “Перевиборів” Михайло Лисий. – Гроші заробляємо, купуючи підприємства, а витрачаємо їх у внутрішньому колі – там 25 облцентрів України, з яких отримуємо електорат. Наприклад, у Києві можна підкупити студентів – це коштує 500 тисяч гривень, за це отримуєш 40 тисяч голосів. Або побудувати паркінг – 1,5 мільйона гривень, 140 тисяч голосів”. 500 тис. голосів змінюються на одного депутата. Переможець той, у кого більшість.

У грі багато натяків на реалії: “Є поля “сюрприз”, – пояснює Михайло. – Потрапивши туди, гравець бере картку “Провокація”. На її зворотній стороні може бути написано: “Ви заявили про епідемію неіснуючого грипу, отримаєте гроші з продажів марлевих пов’язок – 2 млн грн”. Серед фішок, якими треба керувати – ви самі, депутати, “куми”, яких потрібно ставити на підприємства або на посади мерів, щоб місто давало адмінресурс, “рейдери” – щоб захоплювати чужі компанії.

Розробники гри запевняють, що всі її елементи зроблені з екочистих матеріалів. Але вийшла вона недешевою – за “Перевибори” просять 470 грн (приблизно за ціною імпортної “Монополії”). “Але гру купують. За 3 тижні продажів вже купили 70 осіб”.

ТСН

Коментарі вимкнені.