Українці в Португалії вважаються цінними робітниками

У Португалії іммігранти з України вважаються найбільш дисциплінованими і надійними працівниками.

Зазначає португальський експерт у сфері імміграції з країн Східної Європи Едуардо де Суза Феррейра, інформує “Інтерфакс”.

“Існує дуже позитивна думка про роботу українців у Португалії. По-перше, вони дуже швидко вчать португальську мову. Крім цього, вони вкрай дисципліновані – що досить важливо, і добре працюють. З усіх іммігрантів найнадійніші – українці”, – сказав експерт, відповідаючи на запитання українських журналістів у ході зустрічі в понеділок у Лісабоні.

З цієї причини навіть у ситуації фінансової кризи українці – останні, хто може втратити роботу, зазначив він.

При цьому, за словами португальського експерта, не виникає конфлікту інтересів між працюючими португальцями та іммігрантами, оскільки  вони працюють у різних сферах.

Зокрема, приїжджі зі Східної Європи найчастіше зайняті в сфері будівництва та послуг, куди не йдуть португальці.

“Робота, якою займаються українці, не входить у конфлікт з тією, якою займаються португальці”, – підкреслив де Суза Феррейра.

Однак, за його словами, останнім часом українці залишають Португалію, нібито через те, що в Україні з’являються робочі місця, і вони повертаються додому.

Що стосується останньої статистики, яка була зібрана ще в 2008 році, то за словами експерта, в Португалії 440 тисяч іммігрантів, які перебувають у країні офіційно, з них вихідці зі Східної Європи 15% від загальної цифри.

Найбільше громадян України – 9%, Молдови – 3%, РФ – 1% та Білорусі – менше 1%.

Коментарі вимкнені.