Уряд Японії підвищив рівень тривоги до максимального

Виступаючи перед парламентом, прем’єр-міністр Японії Наото Кан заявив, що уряд підвищив рівень тривоги в країні до максимального. Глава уряду відзначив, що ситуація на АЕС “Фукусіма-1” як і раніше залишається непередбачуваною. Про це повідомляє РБК з посиланням на NHK.
У свою чергу, генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано запевнив, що уряд вживає всіх заходів по ліквідації наслідків техногенної катастрофи. Юкіо Едано визнав, що ситуація на станції залишається вкрай важкою, і рятувальники ні в якому разі не повинні допустити перегріву уранових стрижнів.
Напередодні стало відомо, що в грунті біля станції були виявлені сліди радіоактивного урану, причому проби грунту були зроблені ще минулого тижня . У морі біля АЕС рівень радіації перевищує норму в 1150 разів. Напередодні оператор станції Tokyo Electric Power Company визнав, що в реакторі другого енергоблоку станції сталося руйнування і стрижні станції продовжують плавитися.
До справжнього моменту 19 співробітників станції, які беруть участь у ліквідації наслідків аварії, отримали високу дозу опромінення. Увечері 28 березня один з учасників рятувальної операції заявив журналістам, що операція на станції проходить не так, як він припускав спочатку. Оператор звернувся до французьким і американським фахівцям з проханням про допомогу.

Коментарі вимкнені.