В кінці листопада на Бережанщині зустрінуться пластуни-“говерляни”

26-27 листопада на Тернопільщині у славному селищі Слов’ятин, Бережанського району, пластуни, котрі будь-якого року попередньо проходили мандрівний табір “Говерля” зберуться на зустріч.

В програмі: екскурсії, отримання посвідок про залік подорожі І категорії складності та проходження семінару початкової туристської підготовки, обмін спогадами, зустріч давніх друзів та ватра у теплому колі.

Підстаршина, провід та референтура «Говерлі» запрошують говерлян всіх-всіх років до 20 листопада зголоситися, надіславши лист (з темою «Зголошення_ зустріч говерлян») на пошту marta.pasichnyk@gmail.com з наступними даними: пластовий ступінь, ім’я та прізвище, курінь, станиця, рік твоєї «Говерлі», контактний телефон. Координатор акції Марта Пасічник (093 109 70 16, marta.pasichnyk@gmail.com).

Довідка “Погляду”
Селище Слов’ятин, що на Бережанщині, відоме учасникам патріотичних та громадських організацій, як мінімум тим, що там знаходиться музей національно-визвольної боротьби. Або, як його ще називають в народі – музей ОУН-УПА. Він знаходиться під відкритим небом і займає площу близько 2 га. Серед експонатів музею – три облаштовані повстанські криївки, котрі з 2000 року уже кілька разів були вщент знищені пожежою та відбудовані силами сільської громади та небайдужих організацій. Також реконструйовано польову кухню, повстанську капличку, школу для новобранців, крукарню та інші цікаві експонати з історії ОУН-УПА. Музей розташований на захід від села у буково-грабовому лісі. Територія музею часто служить пластунам для проведення зимових таборів.

Коментарі вимкнені.