В податковій створили мобільну бригаду

У ДПА в Тернопільській області створено виїзну мобільну бригаду з розгляду звернень, запитів платників податків та роз’яснення норм податкового законодавства. Вона щомісяця виїжджатиме у різні райони області. Відтак громадяни матимуть змогу поспілкуватися з найкращими фахівцями податкової служби області.

В рамках цього проекту представники ДПА в Тернопільській області днями побували у Підволочиському районі. Зокрема, перший заступник голови – начальник управління податкової міліції  ДПА в Тернопільській області Олександр Гажос відповідав на дзвінки громадян Підволочиського району під час телефонної «гарячої» лінії, а також провів виїзний особистий прийом громадян.

Згодом провідні фахівці ДПА в Тернопільській області провели семінар із громадянами та суб’єктами господарювання з актуальних питань оподаткування податком на доходи фізичних осіб і підприємницької діяльності, ПДВ, податком на прибуток. Учасники семінару ознайомилися із порядком проведення перевірок платників податків, подання звітності до органів ДПС в електронному вигляді та порядком розгляду звернень громадян до органів податкової служби, а також обговорили окремі положення Податкового кодексу України.

На завершення роботи семінару присутні активно долучилися до обговорення норм Податкового кодексу України щодо практичного його застосування та отримали кваліфіковані відповіді на численні запитання.

На думку тернопільських податківців належно проведена роз’яснювальна робота серед населення сприяє утвердженню засад громадянського суспільства, цивілізованих норм і стандартів життя, а також спонукає до безумовного виконання кожним громадянином України конституційного обов’язку перед державою – добровільної сплати податків, повідомив Андрій Руцький, головний державний податковий інспектор ДПА в Тернопільській області.

 

Коментарі вимкнені.