В рейковий автобус “Львів-Тернопіль” беруть пасажирів «ліваком»

Рейковий автобус Тернопіль-Львів запустили в червні 2010 року. Цей вид транспорту користується популярністю, адже часто в касах розкуповують всі квитки за день до відправлення.

Рейковий автобус – дуже швидкісний. Він долає відстань з Тернополя до Львова за 1 годину 47 хвилин, звичайна електричка їде більше трьох годин. Квиток на автобус коштує майже 25 гривень. Із Золочева – 20. Втім, на відміну від  проїзду в електричці, тут пасажир, купуючи квиток, отримує конкретне місце. В електричці у час пік можна й стояти.

Втім, як переконалась кореспондент газети «Погляд» у автобусі почали брати «лівих» пасажирів. Автор публікації придбала квиток у Золочеві в суботу, 16 квітня. В автобусі провідник сказала сідати там, де є місце. Однак, вільних місць не було, кілька людей сиділо на підлозі, ще кілька – стояло. 62 місце, яке було вказане в квитку кореспондента, також зайняте. Провідник пояснила, що людей більше ніж місць, тому кожен собі шукає де сісти.

Літній чоловік зізнається кореспонденту, що квитка не купував. Пояснює – думав, то звичайна електричка і його візьмуть по посвідченні, а отже жодних проблем не буде. Каже, що попросив і його взяли до автобуса.

Тернополянин Любомир розповідає, що також їздив рейковим автобусом без квитка. Дав гроші просто в автобусі провіднику, тому його взяли. Чоловік пояснив, що в касі йому відмовились продати квиток, сказали, що вже нема.

В Приміському вокзалі Львова кажуть, що робити такого провідник не мала права, в касах продають рівно стільки квитків, скільки є місць в автобусі. Продавати квитки провідник також не має прав. Втім, в Львівській залізниці ситуацію коментувати відмовились. Кажуть, треба, щоб кореспондент написала заяву і дала копію квитка. Там впевнені, такого випадку бути не могло. Попросили передзвонити іншим разом, пообіцяли – з’ясують і прокоментують. Наразі редакція інтернет-газети “Погляд” очікує коментарів.

Кароліна Говірка

 

-1 thoughts on “В рейковий автобус “Львів-Тернопіль” беруть пасажирів «ліваком»

  • 15:37 | 18.04.2011 о 15:37
    Permalink

    Курва., та вже зробили Вам троха Європи,ні треба ще шось там хімічити. То нехай пустят ще декілька таких рейкових автобусів і усе буде гуд.

    • 15:47 | 18.04.2011 о 15:47
      Permalink

      100% транспорт – Європейський, а звички – ще якісь совкові…

  • 11:39 | 20.04.2011 о 11:39
    Permalink

    Потрібен ще мінімум один такий рейковий автобус щоб вранці виїжджав з Тернополя до Львова, а ввечері назад зі Львова в Тернопіль.

  • 10:12 | 29.04.2011 о 10:12
    Permalink

    З 01.05. 2011 р. рейковий автобус взагалі знімають з рейсу на дільниці Львів – Тернопіль.

Коментарі вимкнені.