В Тернополі відбудеться презентація книги Олега Ущенка «Барменцаль. Сучасна клінічна проза»

У четвер, 3 лютого, в арт-клубі КОЗА, в рамках  нового культурного циклу «Алхімія Слова», підготовленого Мистецьким об’єднанням КОЗА та Агенцією Культурних Ініціатив «Піраміда»  відбудеться творча зустріч з письменником Олегом Ущенком та презентація його книжки «Барменцаль. Сучасна клінічна проза»

Початок зустрічі – о 19:00.

Олег Ущенко —  письменник, режисер, сценарист, журналіст. Постійно живе і працює в Івано-Франківську.  З 1997 року продюсер імідж-групи «Мер-Нот», з 2002 — керівник культурно-мистецького проекту «С-прорив» (Станіславський прорив).

Народився 6 жовтня 1967 року. Після десятирічки навчався в училищі. Відслужив в армії. Навчався у Львові, на факультеті журналістики, потім – у Києві, на режисерських курсах та Санкт-Петербурзі у школа реклами. На другому курсі  відзняв перший іміджевий ролик у Галичині. Співпрацює з багатьма телекомпаніями в Україні та за її межами. Знімає рекламні ролики, займається розробкою сценаріїв та брендуванням.

Сучасний рекламний та шоу-бізнес в Україні сприймає з сарказмом, бо переконаний, що псевдогламур — облагороджена форма паразитарного зловживання прекрасним. Гроші називає одним з найнебезпечніших наркотиків. Захоплюється артхаузним кіно. Відзняв кліпи на вірші «Геній», «Ми помремо не в Парижі», а також — «Ноги», «Безкорисна перестановка доданків», «Солодкі катастрофи».

У серії «Агресивна бібліофілія» видавництва «Лілея-НВ» вийшла його перша книжка «Барменцаль. Сучасна клінічна проза» — безкінечний ланцюг гротескних мульок про медицину, рекламу, шоу-бізнес і навіть армію, а ще про непросте завдання сучасної людини серед всього цього мотлоху якось вижити. За цей роман Олег Ущенко був відзначений літературною премією імені Івана Франка.

Зараз готується до друку його наступна книжка «Enter.Неоантропи»,  у якій розповідається про психічно хворого, який уявляє себе комп’ютером.

Коментарі вимкнені.