В Україні можливе скорочення областей

Про це Юрій Райхель заявив у рамках експертного опитування ДФ Інституту Горшеніна 17 лютого.

«Створювати окрему область без істотної адміністративної реформи навряд чи вийде. Якщо говорити про адміністративну реформу, то на даному етапі не відомо, яка вона буде. Навряд чи варто очікувати збільшення кількості областей. Як раз на оборот, можливо їх скорочення. На даному етапі ні в одному з проектів не передбачається збільшення кількості областей. На Заході говорили про створення Дрогобицької області, як це було за радянських часів. При цьому Кривий Ріг ніколи не був обласним центром. Був план адміністративної реформи, в якому говорилося про те, що міста з мільйонним населенням (або 800 тис.) виділялися в окрему адміністративну одиницю. Передбачалося, що вони не перебуватимуть в обласному підпорядкуванні. Така ситуація могла б торкнуться і Дніпропетровська. В Україні було б вісім або дев’ять міст, які виділялися б в окрему адміністративну одиницю. І тоді Дніпропетровськ і Кривий Ріг виділився б з області взагалі », – сказав Юрій Райхель.

Як раніше повідомляло ІА« Міст-Дніпро », на одному з дніпропетровських міських форумів з’явилося повідомлення про можливе швидке створення Криворізької області. Народний депутат України від фракції КПУ Сергій Храпов не думає, що така область буде створена, але прогнозує надання Кривому Рогу особливого статусу поряд з Києвом і Севастополем.

Лідер Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» Антоніна Уляхіна впевнена, що в Україні можливе створення Криворізької області. На її думку, це пов’язано з бажанням створити додаткові мажоритарні округи у регіоні, лояльному до Партії регіонів напередодні парламентських виборів 2012 року.

Коментарі вимкнені.