Від сьогодні платимо більше за електроенергію

З сьогоднішнього дня в Україні вводяться нові тарифи на електроенергію. Постанова Національної комісії регулювання електроенергетики N8 від 13.01.2011 р. про внесення змін до тарифів на електроенергію, яка відпускається населенню і населеним пунктам, набуває чинності 1 лютого 2011 року.

Цим документом НКРЕ вводить систему тарифів для населення залежно від обсягу споживання. Так, у разі обсягу споживання до 150 кВт/год у місяць включно тариф на електроенергію залишається без змін – 24,36 коп. за кВт/год з ПДВ; за обсяг електроенергії, спожитий понад 150 кВт/год у місяць, споживачі платитимуть за тарифом 31,68 коп. за кВт/год з ПДВ.

Наприклад, якщо споживач використав 200 кВт/год у місяць, то 150 кВт/год він буде оплачувати за тарифом 24,36 коп. за кВт/год з ПДВ, а інші 50 кВт/год – за новим тарифом 31,68 коп. за кВт/год з ПДВ.

Для населення, яке споживає у житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроплитами або електроопалювальними установками, обсяг споживання електроенергії за незмінним тарифом (18,72 коп. за кВт/год з ПДВ) встановлений на рівні 250 кВт/год у місяць включно.

Для багатодітних, приймальних сімей і дитячих будинків сімейного типу тарифи на електроенергію залишаються незмінними незалежно від обсягів споживання електроенергії.

Коментарі вимкнені.